Britanci obožujejo Harryja. Foto: EPA
Britanci obožujejo Harryja. Foto: EPA

Simpatičen, zabaven, pristen, dostopen - to so besede, s katerimi v Veliki Britaniji najpogosteje opisujejo princa Harryja. Priljubljen je predvsem zaradi svojega sproščenega odnosa in nevzvišenega vedenja, javnost pa je navdušil z organizacijo športnih iger Invictus, na katerih tekmujejo vojni invalidi. Harryja je pozitivno ocenilo kar 97 odstotkov vprašanih.

Na drugem mestu priljubljenosti je 88-letna kraljica Elizabeta II., sledita 32-letna vojvodinja Cambriška in princ William, peto mesto sta skupaj zasedla kraljičin mož, 93-letni princ Philip, in njen sin, 65-letni princ Charles. Na visoko šesto mesto pa se je uvrstil komaj leto dni star princ George, prvi potomec Kate in Willa.

Priljubljenost vojvodinje Catherine je tako nekoliko upadla. Le en odstotek vprašanih bi stopilo v njene čevlje, kar 89 odstotkov pa ne bi želelo zasesti njenega mesta niti za en dan. Veliko jih meni, da bi se morala večkrat udeležiti javnih in dobrodelnih dogodkov, prav tako pa bi ji morali dovoliti, da večkrat izrazi svoje mnenje, menijo Britanci.

Kljub nekoliko manjši priljubljenosti pa vojvodinjo večinoma opisujejo kot privlačno, inteligentno, nežno in dobro vzornico. Podobne pridevnike so uporabili tudi za njenega moža.