Novo rdeče Camparijevo dekle na snemanju koledarja. Foto: Campari
Novo rdeče Camparijevo dekle na snemanju koledarja. Foto: Campari

Uma Thurman je tista, ki se bo smehljala z ikoničnega Camparijevega koledarja za leto 2014: "Biti del svetovno znanega projekta ikonične alkoholne znamke je zame resnično užitek, tudi letošnja tema pa mi je resnično všeč. Vesela sem, ker bom po svetu potovala z ljubitelji Camparija."

Tokratna, 15. izdaja koledarja bo posvečena raznolikim svetovnim kulturam, zato so zgodbo naslovili Svetovna slavja (Worldwide Celebration).

Koledar bo krasilo 14 fotografij Thurmanove, zvezdnico pa je ovekovečil priznani modni fotograf Koto Bolofo: "Počaščen sem, ker lahko sodelujem s tako čudovito in nadarjeno igralko, kot je Uma Thurman. Pri delu je zelo navdihujoča, tako da sva lahko preizkušala nove stvari, osredotočeni pa smo bili seveda na letošnjo zares navdihujočo temo," je sodelovanje z Umo pokomentiral redni sodelavec revije Vogue.

Lepotičke in Benicio Del Toro
Vloga Camparijevega modela je tradicionalno rezervirana za nekatere najlepše ženske na svetu, vključno z Bondovim dekletom Olgo Kurylenko ter hollywoodskimi zvezdnicami Salmo Hayek, Evo Mendes, Jessico Albo in Penelope Cruz.

Pri proizvajalcu pijač so v preteklosti že poskrbeli za svojevrstno prelomnico, ko so na koledar prvič postavili moškega - srečni izbranec je bil portoriški igralec Benicio Del Toro, da ne bi popolnoma prelomili Camparijevega prepoznavnega znaka, pa so igralcu delale družbo lepotičke.

Camparijev koledar postaja iz leta v leto vse bolj ikoničen umetniški koledar (pridobil si je podoben status kot Pirellijev koledar). Koledar je izdan v omejenih 9.999 izvodih ter velja za pravi zbirateljski dragulj in nekakšen poklon ženski lepoti in vrhunskim fotografom.

Na fotografije z Umo Thurman bo treba še malo počakati, do tedaj pa si lahko pogledate nekaj starih fotografij z ikoničnega koledarja.