Je mogoče, da bi zapeljiva Marija postala najlepša 'slovenska snaha'? Foto: EPA
Je mogoče, da bi zapeljiva Marija postala najlepša 'slovenska snaha'? Foto: EPA
Marija Šarapova
Rusinja, ki velja za eno najbolj zaželenih in tudi najbolje plačanih športnic zadnjih let, se po težki poškodbi ramena še vedno vrača na svetovni teniški vrh. Foto: EPA

Čeprav je Vujačič košarkar znamenitih Los Angeles Lakersov, je v nekaterih krogih morda še bolj znan po tem, da je očaral eno najlepših športnic sveta, rusko lepotico Marijo Šarapovo. V začetku zveze drug o drugem nista veliko govorila, sem pa tja ju je med sprehodom in držanjem za roke ujel le kakšen paparac, v zadnjem času pa Saša novinarjem rad zaupa tudi kakšno podrobnost iz njunega zasebnega življenja.

"Hvala moderni tehnologiji"
26-letnik se je tako med gostovanjem svojega moštva v Barceloni za srbski portal Blic razgovoril tudi o svoji prelestni Mariji: "Skupaj sva že več kot eno leto in res nama je lepo. Spoznala sva se v Los Angelesu na neki zabavi oziroma, kot bi rekli mi, roštilju. Piknik je organiziral neki najin skupni prijatelj in lahko bi rekel, da je bila to ljubezen na prvi pogled. Seveda ni lahko ohranjati takšne zveze, saj se oba ukvarjava s profesionalnim športom, ki naju bolj razdvaja kot združuje, a vztrajava ... Hvalabogu za moderno tehnologijo, ki res dela čudeže. Omogoča nama, da se vidiva, slišiva, izmenjujeva sporočila, spodbujava drug drugega. Pogovarjava se v angleškem jeziku, malo pa razumem tudi že rusko. Marija je moja učiteljica."

Za zdaj še ne ...
Pa je morda že kaj govora tudi o poroki? "Ha ha, srbski novinarji pa res greste na vse ali nič," se je skušal "izviti" Saša, nato pa le razkril, kako stojijo stvari: "Najini načrti so za zdaj vezani le na športna igrišča. Jaz si želim vzeti tretji prstan, ona si želi osvojiti še nekaj turnirjev za grand slam. Za zdaj se o poroki še nisva pogovarjala ..."

Vujačić, ki je bil rojen v Mariboru, nato je po propadu domačega kluba odšel v Polzelo in Udine, od tam pa z 19 leti v "mesto angelov", se sicer iz debitantske sezone najraje spominja srečanja z Vladom Divcem. "Bil mi je vse - starejši brat, učitelj, svetovalec, vodnik. Bil sem njegov 'osebni rookie', super sva se imela. Še danes se včasih slišiva."