Saša Vujačič je v zadnjem letu bolj kot s svojimi košarkarskimi predstavami časopisne stolpce polnil zaradi zveze z rusko teniško igralko Marijo Šarapovo. Foto: Reuters
Saša Vujačič je v zadnjem letu bolj kot s svojimi košarkarskimi predstavami časopisne stolpce polnil zaradi zveze z rusko teniško igralko Marijo Šarapovo. Foto: Reuters
Marija Šarapova in Saša Vujačič
Zvezdniški par se je začel sestajati oktobra lani. Foto: TMZ

Lakersi so bili ta teden na miniturneji po Evropi. V ponedeljek so v Londonu izgubili proti Minnesoti z 92:111, v četrtek pa v katalonski prestolnici še proti Barceloni z 88:92. Vujačič je na prvi tekmi dosegel 7 točk, na drugi pa 2.
Novo sezono v Ligi NBA bodo Lakersi 26. oktobra doma začeli proti Houstonu in Vujačič se je v intervjuju že ozrl proti izzivom, ki ga čakajo čez slabe tri tedne. Nekaj besed je spregovoril tudi o svoji zvezi z Marijo Šarapovo.

Kakšna so vaša pričakovanja po dveh osvojenih naslovih z Lakersi?
To bo zelo pomembna sezona, v prvi vrsti za našo ekipo. Ni bilo lahko zmagati dvakrat zapored, v tretje bo še težje. Kar se tiče mojih osebnih pričakovanj, upam, da bom sezono začel tako, kot sem končal lansko. To je nov začetek, moramo pa nadaljevati tako, kot smo igrali do zdaj.

Poleti so se širile tudi številne govorice o vašem odhodu iz Lakersov. So vas kaj razjezile?
Ne, to me ne jezi več. Če bi poslušal vse tiste, ki nimajo drugega dela kot pisati te izmišljotine, bi znorel. Edina stvar, ki je pomembna, je, da sem poleti kot vsako leto trdo treniral vsak dan in naredil vse, kar sem želel storiti. Če sem se kaj naučil med svojim igranjem v Ligi NBA, je to, da se trdo delo vedno obrestuje. Zato sem pripravljen in sezono pričakujem z dobrimi občutki.

Kateri bodo največji tekmeci Lakersov?
Veliko ekip se je okrepilo in nas bo želelo vreči s prestola. Miami je zgradil moštvo z velikim talentom, toda to še ne zagotavlja zmag. Videli bomo, kako bo. Še veliko drugih tekmecev bo nevarnih, lahko naštejem Boston, Orlando, San Antonio, Oklahomo ... Pred nami je zelo zanimiva sezona.

Po naslovu prvaka ste si privoščili počitnice v Italiji ...
Najprej sem seveda odšel v Wimbledon spremljat Marijo. Ko je v četrtem krogu izpadla, sva odpotovala v Italijo. To je že skoraj moj dom in kot vedno sem se tam odlično počutil.

Ste Marijo Šarapovo spremljali na vseh turnirjih to poletje?
Ne bi rekel, da na vseh, obiskal sem nekaj treningov pred turnirji in podobne stvari. Če me sprašujete, ali sva bila skupaj vse poletje, lahko rečem, da sva skupaj preživela kar precej časa, a na žalost naju najina "služba" pogosto "pošlje" na različne konce. Poleti pa sva oba veliko delala.

Kdo zmaga, ko se pomerita v tenisu?
Ko igrava košarko ena na ena, mi ne dovoli doseči niti točke. Ne uspe mi spraviti žoge v koš. V tenisu pa njej ne uspe doseči niti točke ... (smeh)