Li Na je dejala, da ji je družina v življenju najpomembnejša. Foto: Reuters
Li Na je dejala, da ji je družina v življenju najpomembnejša. Foto: Reuters
Tomaš Berdych in Ester Satorova
Tomaš Berdych, sicer tudi obraz modne verige H&M, se bo kmalu poročil s svojo Ester. Foto: Reuters

Li Na, ena največjih športnih ikon v Aziji, je ljubljenka avstralskega občinstva, saj je na tem turnirju slavila lani. Nekaj mesecev pozneje se je zaradi kronične poškodbe kolena upokojila, na slovesnosti v Melbournu pa je v svojem navihanem slogu svetu razkrila veselo novico o naraščaju.

"Mislim, da Dennis opravlja dobro delo. Ravno je 'dosegel as'. Navdušena sva. " je dejala o svojem možu in s tem namignila, da bo pri 32 letih prvič postala mama. Otrok bo na svet privekal poleti. Teniška zvezdnica, ki je v svoji karieri dvakrat slavila na turnirju za Grand Slam - poleg naslova v Melbournu je leta 2011 zmagala tudi v Parizu -, je kmalu po umiku s teniških igrišč izjavila, da si bolj kot vse na svetu želi imeti družino.

Potem ko je novico zaupala 15.000-glavi množici v Melbournu, je svoje veselje delila še na Facebooku, kjer je zapisala: "Počutim se odlično. Z Dennisom sva v zadnjih mesecih veliko potovala in uživala 'na polno', zdaj pa že komaj čakava, da postaneva starša in skupaj začneva pisati novo poglavje."

Li Na je v rodni Kitajski velika zvezdnica, njeno zmago na Roland Garrosu si je menda na malih zaslonuh ogledalo kar 100 milijonov Kitajcev, kar je največje televizijsko občinstvo za kakšen športni dogodek v zgodovini.

Pa še ena novica iz teniške družabne kronike. V melbournskem botaničnem vrtu je zaroko objavil češki igralec Tomaš Berdych, ki je v zvezi z manekenko Ester Satorovo.