Miller je tudi uradno 'stopil iz omare', kakor priznanje radi označujejo Američani. Foto: EPA
Miller je tudi uradno 'stopil iz omare', kakor priznanje radi označujejo Američani. Foto: EPA

Miller je svetu razkril svojo skrivnost v odprtem pismu, v katerem je odklonil povabilo na neki filmski festival v Rusiji. "Hvala za prijazno vabilo. Kot nekdo, ki je rad obiskoval Rusijo in celo želel izvedeti, koliko sem povezan z ruskimi koreninami, bi rad privolil v povabilo," je začel 41-letni igralec v pismu in nadaljeval: "Toda kot gej moram vabilo zavrniti."

Glasne govorice o Millerjevi istospolni usmerjenosti so se pojavile že med snemanjem priljubljene serije. Leta 2007 so se mediji razpisali, da mu je srce ukradel igralec Luke McFarlane, ki je že pred časom odkrito priznal, da je gej, in se zapletel v razmerje z igralcem T. R. Knightom, ki je bil nekaj časa nepogrešljiv del priljubljene nanizanke Talenti v belem.

K odločitvi prispevale razmere v Rusiji
"Zelo sem zaskrbljen nad trenutnim odnosom in obravnavo ruskih oblasti nad istospolno usmerjenimi ljudmi,"
je nadaljeval Miller. "Dogajanje v nobenem pogledu ni sprejemljivo in ne morem sodelovati na praznovanju, ki ga gosti država, kjer se ljudem, kot sem jaz, sistematično odrekajo osnovne pravice po življenju in svobodni ljubezni. Mogoče, če se razmere izboljšajo, se bom lahko odločil drugače," je še zapisal Miller.