Malcolm-Jamal Warner je v seriji Cosbyjevi igral sina zdravnika Huxtabla, Thea. Foto: EPA
Malcolm-Jamal Warner je v seriji Cosbyjevi igral sina zdravnika Huxtabla, Thea. Foto: EPA

Toda še vedno čuti močno navezanost na svojega televizijskega "očeta". "On je bil eden izmed mojih mentorjev in je zelo vplival na moje življenje - kot prijatelj in kot učitelj," je spregovoril Warner za revijo Billboard o Billu Cosbyju.

"Tako kot je težko poslušati ženske, ki govorijo o spolnih zlorabah - ne glede na to, ali so iskrene izpovedi ali zlonamerne govorice -, je težko gledati mojega prijatelja in mentorja, da to vse skupaj preživlja," je nadaljeval.

Obtožb ni komentiral, saj je dejal, da ni del njih. "Bill Cosby, ki ga poznam, je bil dober do mene in do velikega števila ljudi. Kar je naredil za komedijo in televizijo, je legendarno in zgodovinsko. To, kar je storil za temnopolto skupnost, je neprecenljivo. In takšnega Billa Cosbyja poznam," je še komentiral Warner.

44-letni igralec in glasbenik, ki se ga lahko spomnimo tudi po seriji Malcolm in Eddie, je zadnja leta posvetil igri v televizijskih serijah in glasbi. Poskrbel pa je tudi za veliko presenečenje letošnjih grammyjev, saj je nominiran skupaj z Robertom Glasperjem za album Black Radio 2. Na njem je sodeloval pri skladbi Jesus Children of America.