Zadnja fotografija Paula Walkerja v porscheju, ki je bil zanj usoden. Foto: Reuters
Zadnja fotografija Paula Walkerja v porscheju, ki je bil zanj usoden. Foto: Reuters
Snemanje sedmega dela Hitrih in drznih se bo po štirih mesecih nadaljevalo 31. marca v Atlanti. Walkerjevega lika v filmu ne nameravajo ubiti, ga pa bodo "upokojili", kot so sporočili iz studia Universal. Na fotografiji gasilci na kraju nesreče. Foto: Reuters

Na dražbeni strani BidAMI.com so se tako znašli sončna očala Maui Jim, ki naj bi jih nosil Walker v času nesreče, gasilni aparat in (domneven) kos razbitin.
Kot je pojasnjeno na strani, je bil imetnik omenjenih predmetov tistega usodnega 30. novembra nedaleč od kraja nesreče v Santa Clariti v Kaliforniji.

Predmete je pobral, "ko so preiskavo na kraju samem končali, razbitine odpeljali, varnostni trak pa odstranili". "Ko se je omenjena oseba sprehodila po prizorišču, v popolni nejeveri in žalosti, je v bližnjem grmovju našla sončna očala," je zapisano. "Ko jih je pokazal enemu izmed policistov, je ta le odmahnil z roko. Očala so bila umazana, zato jih je zavil v robček in pospravil v žep."

Policija dvomi o pristnosti očal
Predstavnik dražbene strani je potrdil pristnost očal s primerjavo tistih na fotografijah Walkerja le nekaj minut pred nesrečo. Policija po drugi strani o pristnosti očal dvomi, dopušča pa možnost, da gre dejansko za očala, s katerimi je umrl 40-letni igralec, ki je v času smrti ravno snemal sedmi del Hitrih in drznih.

Napoved dražbe je BidAMI-ju privabila toliko prometa, da se je stran začasno sesula. Oboževalci so medtem začeli peticijo, da bi dražbo preprečili, zelo burno pa so se nanjo odzvali tudi na Twitterju, kjer se zgražajo nad "grozno" osebo, ki hoče služiti denar z "nespoštljivo" prodajo morbidnih predmetov.

Walker in njegov prijatelj Roger Rodas sta umrla po tem, ko je Rogas očitno izgubil oblast nad porschejem carrero GT-jem, vozilo pa je treščilo v ulično svetilko in se vnelo.