Že v nedeljo so se Walkerjevi oboževalci množično začeli zbirati na prizorišču usodne nesreče. Foto: Reuters
Že v nedeljo so se Walkerjevi oboževalci množično začeli zbirati na prizorišču usodne nesreče. Foto: Reuters
"Paul je srce te franšize in poskrbeli bomo, da bosta njegova duh in energija živela dalje," je na Twitterju zapisal Walkerjev soigralec Tyrese Gibson. Foto: Reuters
Policijska raziskava je že pokazala, da je bil v nesrečo vpleten en sam avto, in tako na laž postavila prva poročila, da sta se prijatelja zaletela zaradi hitrostne dirke z drugim vozilom. Foto: Reuters

Produkcija filma, ki so ga sicer že začeli snemati, je seveda trenutno ustavljena, toda film bomo prej ali slej kljub temu videli v kinematografih, poroča Hollywood Reporter. Empire Magazine k temu dodaja, da je večina prizorov menda že posnetih, da pa je pred ekipo seveda še dolg proces montaže. Igralska zasedba je bila sicer trenutno na krajših počitnicah za zahvalni dan, a bi se ravno v nedeljo že morala zbrati v Atlanti. "Gotovo si bodo hoteli vzeti še nekaj časa - najpomembneje ta trenutek je narediti, kar je prav za Paula in njegovo družino," je izjavila pokojnikova predstavnica za javnost. "A vendarle gre za pomembno franšizo in v interesu jim je, da ta ne propade".

40-letni Walker je v soboto popoldne umrl v gorečem porscheju; nesrečo je sicer povzročil voznik avtomobila, njegov prijatelj in nekdanji dirkač Roger Rodas, ki je v trku prav tako umrl. Vračala sta se s prireditve Walkerjeve dobrodelne organizacije Reach Out Worldwide, na kateri so zbirali sredstva za pomoč žrtvam tajfuna na Filipinih.

Policija še ni rekla zadnje besede
Na uradno potrdilo, kdo sta žrtvi prometne nesreče, losangeleška policija še čaka: ker sta trupli nerazpoznavni, bo namreč treba počakati na primerjavo zobnih kartotek. Prav tako tudi še ni znano, ali je bila za nesrečo kriva prevelika hitrost, so pa policisti že izključili možnost, da se je Rodas v hitrosti meril s kakim drugim voznikom.

Šesti film zaslužil največ do zdaj
Walkerjeva filmska kariera se je razmahnila leta 2001, in sicer prav s filmom Hitri in drzni, v katerem je združil moči s stanovskim kolegom Vinom Dieslom. Le dve leti pozneje je svojo vlogo nekdanjega policista Briana O'Connerja nadaljeval v Prehitrih in predrznih; po odhodu Vin Diesla je bil njegov lik potisnjen čisto v ospredje. Leta 2009 je nastopil že v četrtem in kasneje še v petem delu, letos pa je skupaj z večino svojih soigralcev iz prvega dela z že šestim nadaljevanjem franšize znova zasedel kinodvorane po vsem svetu. Šesti film se je izkazal za najdonosnejšega v franšizi, ki je do sedaj zaslužila že dve miljardi dolarjev in pol.

Tragedija se ne ozira na snemalne urnike
Seveda tokrat ni prvič, da je enadna smrt enega od zvezdnikov na kocko postavila celo produkcijo določenega filma. V podobni zagati se je znašel Terry Gilliam, ko je Heath Ledger umrl med snemanjem filma The Imaginarium of Doctor Parnassus. Delo so za nekaj časa ustavili, vmes pa projekt preoblikovali tako, da so Heathov lik dopolnili z "vpoklicanimi" Judom Lawom, Johnnyjem Deppom in Colinom Farrellom.

Prav tako sta med snemanjem svojega - kot se je izkazalo - poslednjega filma umrla Brandon Lee (Vran) in Oliver Reed (Gladiator), medtem ko je Richard Harris, filmski profesor Dumbledore, preminil med drugim in tretjim delom franšize o Harryju Potterju. V nadaljnih filmih ga je upodobil Michael Gambon.

Mračna ironija
Je pa res, da je pri Hitrih in drznih smrt enega od protagonistov še posebej "občutljiva" zato, ker se celotna franšiza vrti okrog visokohitrostnega dirkanja. 13. decembra sicer v ameriške kinematografe prihaja še en film, v katerem nastopi Walker: drama Hours, ki tematizira orkan Katrino in njegove katastrofalne posledice.