Stefanijeva in Rossdale imata skupaj tri sinove: Kingstona, Apolla Bowieja in Zumo Nesto Rocka. Foto: EPA
Stefanijeva in Rossdale imata skupaj tri sinove: Kingstona, Apolla Bowieja in Zumo Nesto Rocka. Foto: EPA
Gwen Stefani
Stefanijeva se je z Rossdalom poročila leta 2002. Foto: Reuters

Par je imel težave že nekaj časa, olje na ogenj pa je prilival Rossdale, ki je pogosto ostajal skrivnosten glede svojih čustev. Po besedah njegovega nekdanjega ljubimca - transvestita Marilyna - njuna ločitev ni presenečenje. "Že leta se je vleklo. Čestitam jima, ker sta vztrajala tako dolgo," je dejal Marilyn, čigar pravo ime je Peter Robinson.

Rossdale in Marilyn sta se sestajala v 80. letih prejšnjega stoletja. Roker je najprej zanikal razmerje z njim, nato pa se je o ljubezni s transvestitom razgovoril leta 2010. Dejal je, da je bil z Marilynom v zvezi pri 17 letih in da takrat o homoseksualnosti ni hotel govoriti o javnosti, saj se je njegova skupina začela šele uveljavljati na svetovni ravni. Zveze ni želel zatajiti, a je bil v to prisiljen, saj se je bal moči rumenih medijev.

"Gwen ni želela sprejeti nekaterih dejstev o njem. Hotela je izbrisati njegovo preteklost - kot tudi on," je še dodal Marilyn. Njun zakon je zamajalo tudi spoznanje, da ima njen Rossdale iz preteklega razmerja z oblikovalko Pearl Lowe hčerko. Ta je resnico o svojem očetu izvedela pri 14 letih in bila po poročanju medijev popolnoma sesuta. "Če nisi iskren, še posebej ne z nekom, ki je izjemno uspešen in na očeh javnosti, se odnos ne bo obdržal," je sklenil Marilyn.

Od rokerja do ... rokerja
Pevka je v nekem intervjuju pred leti dejala, da je zelo dobro spoznala življenje rokerja, saj ga je spremljala iz prve vrste na primeru drugih treh članov skupine No Doubt, na koncu pa se je zaljubila prav v enega izmed njih. Še preden je začela svojo ljubezensko zgodbo z Rossdalom, pa je bilo za njo tragično razmerje z baskitaristom skupine No Doubt Tonyjem Kanalom.

Ker so imeli v skupini pravilo, da ne sme nihče hoditi s Stefanijevo, se je par najprej začel sestajati skrivaj. A na koncu naj bi se Kanal počutil "utesnjenega", kar je tudi vodilo k razhodu. Zaradi propadlega razmerja je nastala tudi morda največja uspešnica skupine Don't Speak. V sredini leta 1995 so No Doubt in Goo Goo Dolls nastopali kot predskupina Bushov. Tam sta se Stefanijeva in Rossdale tudi spoznala. Leta 2002 pa sta se poročila.

Rossdale in Stefanijeva v teh težkih trenutkih v ospredje postavljata svoje tri sinove, nad katerimi si želita deliti skrbništvo.