Ruska športna zvezdnika sta se razšla. Foto: EPA
Ruska športna zvezdnika sta se razšla. Foto: EPA
Govorice o krizi so se pojavile med Wimbledonom, ko Ovečkin s tribun ni spodbujal Kirilenkove. Foto: EPA

Novico je v nedeljo sporočila ruska teniška zveza, zadevo pa je pokomentirala tudi ena najlepših ruskih teniških igralk: "Odločila sem se, da prekinem zaroko. Veliko razlogov je, ampak ne želim razlagati podrobnosti, povedala bom samo eno stvar: najina zveza se je končala, ampak še naprej spoštujem Sašo kot človeka in športnika, iskreno mu želim veliko športnih uspehov."

27-letna tenisačica, ki zaseda 93. mesto na teniški lestvici WTA, je dodala, da se zdaj osredotoča le na priprave na prihajajoče Odprto prvenstvo ZDA: "Upam, da bom kmalu razveselila svoje oboževalce z lepimi novicami, ne le iz svojega zasebnega življenja, temveč tudi s športnimi dosežki."

Ovečkin zadeve še ni komentiral
Športnika sta se spoznala leta 2011 med Odprtim prvenstvom ZDA, novico o zaroki pa je decembra 2012 na svojem Twitterju razkril 28-letni ruski hokejski zvezdnik.

Kapetan zbornaje komande, ki je maja osvojila naslov svetovnih prvakov elitne divizije, trenutno počitnikuje v Saint-Tropezu skupaj s hokejistom Rubenom Beguntsom in košarkarjem Andrejem Kirilenkom.