Palinova v zadnjem času služi predvsem s pisanjem knjig. Pred to o zdravem življenju je napisala dve - America By Heart: Reflections on Family, Faith, and Flag in Going Rogue. Foto: EPA
Palinova v zadnjem času služi predvsem s pisanjem knjig. Pred to o zdravem življenju je napisala dve - America By Heart: Reflections on Family, Faith, and Flag in Going Rogue. Foto: EPA
Sarah Palin in Julianne Moore
Moorova (desno) je za vlogo Sarah Palin septembra letos dobila emmyja. Foto: EPA

shujšala, zdaj pa je razkrila razlog - piše knjigo o fitnesu in zdravem načinu življenja.

Nekdanja guvernerka Aljaske, ki že nekaj časa deluje kot komentatorka na televiziji Fox, vsake toliko časa pa dvigne prah s kakšno nenavadno izjavo ali skrivnostjo iz zasebnega življenja, je reviji People dejala, da skupaj z družinskimi člani preizkuša nov način življenja.

"Hvala za skrb, a z mojim zdravjem je vse v redu, nisem zato izgubila nekaj kilogramov. Res pa je, da naša družina piše knjigo o fitnesu in samodisciplini, v kateri želimo razkriti, kako biti poln energije in v formi, obenem pa se vseeno razvajati s kalorično domačo hrano."

48-letna političarka, ki se pohvali, da gostom postreže svoje jedi, kot so los s čilijem, pita s čokoladno kremo, pita z ameriškimi orehi in beljakova pena z limono, je dodala: "Zagotavaljam vam, da naši nasveti delujejo in obetajo kakovostno življenje."

Za Palinovo se je lani govorilo, da bi se utegnila potegovati za predsedniški stolček na bližajočih volitvah, a je po "resnem razmisleku" sporočila, da bo raje (za zdaj) ostala v ozadju republikanske stranke.

"Moja mami je mnogo lepša"
Je pa televizijska hiša HBO po zgodbi predsedniške kampanje iz leta 2008 posnela politično dramo Game Change, v kateri je Palinovo upodobila slavna Julianne Moore.

A čeprav je Moorova uveljavljena igralka in da je za omenjeno vlogo v žep pospravila nagrado emmy, enega "strogega kritika" ni prepričala - Bristol Palin. Hči Sarah, ki ima svojo resničnostno oddajo Life's a Tripp (Tripp je ime njenemu triletnemu sinku), znova pa se bo preizkusila tudi v oddaji Ples z zvezdami, je dejala: "Mislim, da mame ni dobro zaigrala, naglas je popolnoma drugačen. Poleg tega je mami mnogo privlačnejša od nje, moja mami je naravnost čudovita."