Britney Spears in Jason Trawick sta par od leta 2010. Pred tem je bil on njen menedžer. Foto: EPA
Britney Spears in Jason Trawick sta par od leta 2010. Pred tem je bil on njen menedžer. Foto: EPA

Jason Trawick bo od zdaj skupaj s pevkinim očetom Jamiejem Spearsom odločal o pomembnih družinskih korakih (npr. o selitvi) in sprejemal odločitve, ki bodo zadevale njeno vsakdanje življenje in zdravstveno stanje, je po uro in pol trajajočem zaslišanju odločila sodnica Reva Goetz. Vsaj za zdaj pa v očetovih rokah ostaja upravljanje zvezdničinih finančnih naložb, ko gre za večje zneske, pa mora svoje soglasje dati tudi sodišče.

Spearsova (oz. njeni pravni zastopniki) je sodišče za spremembo skrbništva zaprosila nekaj mesecev po tem, ko jo je Trawick, sicer njen nekdanji menedžer, zaprosil za roko. Pred tedni sta se nato skupaj pojavila na sodišču, v sredo pa glasbenice ni bilo, prišel je le Trawick.

Pod nadzorom sodišča od februarja 2008
30-letno zvezdnico je sodišče za nezmožno upravljanja svojega življenja razglasilo februarja 2008, po (javnem) živčnem zlomu, dveh obiskih psihiatričnega oddelka največje losangeleške bolnišnice in slavni obriti glavi. Od takrat je namesto nje večje odločitve sprejemal njen oče, pevkino življenje pa se je počasi znova postavilo v prave tire, zato zdaj potrebe po tem, da bi o vsaki malenkosti odločal njen oče, ni več.

Sodišče, kot omenjeno, še vedno odloča o naložbah večjih vrednosti - tako je v sredo na primer odobrilo prodajo njenega nekdanjega domovanja na Beverly Hillsu, ki je ocenjeno na več kot štiri milijone dolarjev. Sodnica se je ob tem še malce pošalila iz radovednežev, ki so sedeli v dvorani, in jih vprašala, ali bi kdo želel dati višjo ponudbo za posestvo.

Vedno bolje ji gre tudi na poslovnem področju
Tudi sicer gre zadnje čase Spearsovi v življenju precej bolje kot pred leti - poleg sreče v zasebnem življenju ji uspevajo tudi vedno boljše poslovne poteze. Zadnje tedne se tako pogovarja o tem, da bi zasedla mesto med sodniki v oddaji X Factor, kar ji bo prineslo 15 milijonov dolarjev. Poleg tega se ji obeta tudi pogodba z lasvegaškim Hard Rock Hotelom, poroča tamkajšnji časnik Vegas Confidential, a za zdaj podrobnosti niso znane, govori se le, da bi šlo za več tednov trajajočo serijo koncertov v omenjenem hotelu.