Ozzy Osbourne, ki je ravno praznoval 65. rojstni dan, je pred kratkim spet zdrsnil v svet omame. Foto: EPA
Ozzy Osbourne, ki je ravno praznoval 65. rojstni dan, je pred kratkim spet zdrsnil v svet omame. Foto: EPA

Kitarist in basist, ki skupaj z razvpitim Osbournom sestavljata legendarno zasedbo Black Sabbath, namreč nista niti slutila, da se zdaj 65-letni Ozzy, za katerim je dolga zgodovina vzponov in padcev, povezanih z dovoljenimi in prepovedanimi substancami, spet omamlja. Niti takrat, ko so skupaj snemali v studiu.

Iommi je v intervjuju za revijo Classic Rock povedal: "Ozzyja poznam že 50 let, tako da bi ga moral znati prebrati, a nikoli nisem pomislil na to. Prihajal je k meni točno, vadili smo in pisali, nikoli nisem nič opazil, nobenih znakov. Nihče izmed nas ni. Res je dobro skrival." A, kot razmišlja Butler, so vendarle morda bili znaki, da se Ozzy spet vdaja omami: ves čas je govoril. "Zdelo se mi je, da veliko govori - ob živce nas je spravljal, ker je ves čas govoril - a to smo pripisovali navdušenju nad snemanjem novega albuma."

Ozzy: "Bil sem prava rit"
Tako je bil Ozzy že "za zapahi" klinike za zdravljenje odvisnosti, ko sta Iommi in Butler slišala za njegove težave od njegove žene Sharon Osbourne in ostala odprtih ust. Kasneje je Ozzy priznal, da je popival in jemal mamila kako leto in pol. "Bil sem v resnično temačnem kraju in bil sem prava rit do ljudi, ki jih imam najbolj rad, do svoje družine," je zapisal v izjavi za javnost. Sharon mu je menda zagrozila celo z ločitvijo, a sta nato le našla skupni jezik.

Ozzy naj bi bil te dni trezen, Sabbathi pa kljub temu (za zdaj?) nimajo načrtov snemati naslednika svoje povratniške plošče, saj je po Butlerjevih besedah album 13, ki je izšel junija in postal uspešnica, lepo zaokrožil njihovo ustvarjanje.