Leta 1998 v vlogi Dannyja Vinyarda v Generaciji X. Foto: IMDB
Leta 1998 v vlogi Dannyja Vinyarda v Generaciji X. Foto: IMDB
Z nekdanjo soprogo v srečnejših časih. Foto: IMDB
Svoj filmski prvenec je doživel v Terminatorju. Foto: IMDB

35-letni problematični igralec naj bi 21. novembra, dan pred zahvalnim dnem, pretepel svoje dekle. Iz sodnih dokumentov, do katerih se je dokopal portal TMZ, je razvidno, da Furlongu očitajo, da je povzročil hudo telesno poškodbo. V povezavi z dogodkom niso aretirali še nikogar.

30. oktobra pa so igralca aretirali, in sicer zaradi družinskega nasilja, potem ko se je javno sprl z istim dekletom na losangeleškem letališču LAX. Ženska, vpletena v spor, je imela na roki vidne modrice, igralca pa so po plačilu 50.000 dolarjev varščine izpustili. Do zadnjih dogodkov prihaja po tem, ko je dobil sodno prepoved nenadzorovanih obiskov sina Ethana, potem ko je bil šestletnik pozitiven na kokain.

Šestletni sin s kokainom
Igralec je v petek na sodišču vztrajal, da je njegova nekdanja soproga Rachael Bella, ki je leta 2009 vložila zahtevek za ločitev, "lažnivka, ki bi storila in rekla vse, da bi ga še bolj odtujila od sina in mu uničila kariero".
Kljub njegovim prošnjam sodnik igralčevi interpretaciji dogodkov ni verjel in potrdil omejitve obiskov sina. Ethan je bil pozitiven na kokain po tem, ko je bil na obisku pri očetu, ni pa jasno, kako je prišlo mamilo v njegovo telo.

Furlong ima sicer dolgo zgodovino zlorabe mamil, zaradi katerega je močno trpela tudi njegova nekoč obetavna kariera. Padli zvezdnik je ob tem še razglasil bankrot, se ob mamilih bojeval še z alkoholizmom, bil večkrat v centru za odvajanje, bil je hospitaliziran zaradi domnevnega prevelikega odmerka heroina in večkrat aretiran zaradi najrazličnejših kriminalnih dejanj, navaja Daily Mail.

Grozil s samomorom?
Zaradi vsega navedenega ima Furlong težave z zakonom že leta. Tako ga zaradi telesnega napada toži nekdanje, 14 let mlajše dekle, nekdanja soproga pa je po zahtevku za ločitev vložila proti njemu nalog o nepribliževanju. Bellova, ki je za ločitev zaprosila po treh letih zakona, je dejala, da se igralec redno vozi mimo njene hiše, da je nekoč zagrozil s samomorom in da se ni hotel testirati na mamila, ko ga je prosila.

Avgusta je Furlong zatrjeval, da so ga oropali v zloglasni losangeleški četrti Skid Row, potem ko je mimoidočega povprašal za pot. Kljub temu da mu mimoidoči ni grozil z nobenim orožjem, mu je igralec izročil denarnico, storilec pa je pobegnil.

Vrhunec kariere je Edward Furlong doživel leta 1998 z dramo Generacija X (American History X), v kateri je upodobil mlajšega brata "neonacista" Edwarda Nortona. Sledile so precej manj odmevne vloge in filmi, Furlonga pa se je potem, ko je v 90. dobival vrsto nagrad za "najbolj obetavnega", omenjalo bolj ali manj le še v povezavi z najrazličnejšimi incidenti.