Novinarka in (zdaj odtujena) žena Arnolda Schwarzeneggerja Maria Shriver je bila družinska prijatelja Jobsovih. Foto: Reuters
Novinarka in (zdaj odtujena) žena Arnolda Schwarzeneggerja Maria Shriver je bila družinska prijatelja Jobsovih. Foto: Reuters

Delati s Stevom je bila velikanska sreča in čast. Steva bom zelo pogrešal.

Jobsov veliki tekmec Bill Gates na Twitterju
Steve Jobs v družbi igralca golfa Tigerja Woodsa. Foto: Reuters

Hollywoodski zvezdnik in nekdanji kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger je zapisal: "Steve je vsak dan svojega življenja živel kalifornijske sanje, spremenil je svet in nas vse navdihoval."


"Schwarzijeva" odtujena soproga Maria Shriver pa je tvitala: "Moje srce joče za vse, ki so delali s Stevom in ga imeli radi, še posebej za prijateljico Laurene in njune otroke." (Laurene je Jobsova vdova, op. a.) Jobsovi družini je svoje sožalje izrekla tudi igralka Eva Longoria.

"Pogrešali te bomo, Steve Jobs. Z ljubeznijo poslano z mojega iPhona," je Jobsu v slovo zapisala zvezdnica serije Glee, komičarka Jane Lynch. S svojega iPhona se je oglasil tudi njen stanovski kolega, komik Jimmy Fallon, ki se je "očetu iPhona in iPada" zahvalil za "zabavne in izjemne načine, na katere je izboljšal naša življenja".

Brooks: "Edison našega časa"
"Imel sem srečo, da sem delal z njim in ga poznal. Bil je Edison našega časa. Počivaj v miru, Steve Jobs," se spominja igralec, scenarist in režiser Albert Brooks. Tudi igralec Neil Patrick Harris želi Jobsu miren večni počitek, dodal je: "Tvoja genialnost bo živela naprej za prihajajoče generacije." Igralec in režiser Jon Favreau je užaloščen: "Danes smo izgubili velikega vizionarja. Sožalje celotni Applovi družini."

Pri akademiji Grammy so se Jobsu na Twitterju zahvalili za revolucijo v načinu poslušanja glasbe, glasbenik Benji Madden iz skupine Good Charlotte pa se je Jobsu zahvalil za vse in dodal sporočilo: "Življenje je kratko. Uživajmo v njem." Oskarjevec Kevin Spacey je zapisal: "Svet je danes izgubil velikega vizionarja. Razmišljaj drugače."

Ashton Kutcher je bil poetičen: "Vsi smo jahali valove ladje Steva Jobsa. Zdaj se moramo naučiti jadrati sami, a nikoli ne bomo pozabili svojega skiperja." Tudi starleta Paris Hilton je užaloščena zaradi smrti Steva Jobsa, na Twitterju je zapisala: "Bil je genij in eden najbolj inovativnih ljudi na Zemlji. Svet je spremenil na toliko načinov. Počivaj v miru."

Režiser Michael Moore pa je ugotovil, da takšno prehajanje novice o Jobsovi smrti od ust do ust (no, od naprave do naprave, op. a.) ne bi bilo mogoče, če ne bi bilo njegovih izumov.

Delati s Stevom je bila velikanska sreča in čast. Steva bom zelo pogrešal.

Jobsov veliki tekmec Bill Gates na Twitterju