"Zame on enostavno ni dobra oseba. Nesoglasja sva imela že v preteklosti. Z njim je težko delati, saj rad ponižuje ljudi." Foto: Reuters
Kelly Clarkson
V sodelovanje je privolila samo, ker je želela pomagati svoji ekipi. Foto: Reuters

"Založba me je izsiljevala, zato sem bila prisiljena sodelovati z njim," je povedala Clarkson. "Če tega ne storiš, ne bomo izdali tvojega novega albuma," je opisala izsiljevanje. "Celotna situacija je bila zame izredno naporna, a vseeno sem poskušala iz nje izvleči najboljše."

Lukasz Gottwald, ki si je nadel umetniško ime Dr. Luke, je z glasbenico sodeloval pri nekaterih največjih uspešnicah, kot sta Since U Been Gone in My Life Would Suck Without You. Čeprav pevka priznava, da je dober v tem, kar dela, pa dodaja tudi, da je sodelovanje z njim na njej pustilo dolgotrajne posledice. Producent naj bi imel namreč do glasbenikov izredno zaničevalen odnos. "Zame on enostavno ni dobra oseba. V preteklosti sva imela že kar nekaj nesoglasij. Z njim je težko delati, saj rad ponižuje ljudi."

Ne glede na močna nesoglasja Clarkson vseeno pravi, da nje v nasprotju s Kesho nikoli ni poskušal zlorabiti. "Meni nikoli ni poskušal storiti ničesar takšnega." Luke sicer na družbenem omrežju Twitter vztrajno zavrača vse obtožbe: "Keshe nisem spolno zlorabil. Nikoli nisva imela spolnega odnosa." Poleg tega trdi, da je njena tožba postavljena zgolj na pohlepu in želji po denarju.

Kesho podprli številni
Mnoge zvezdnice, med njimi tudi Lady Gaga, Lena Dunham in Adele, so pokazale javno podporo glasbenici, Taylor Swift pa ji je celo podarila 257.000 evrov za kritje pravnih stroškov.

Ravno zaradi močne podpore se pojavi vprašanje, čemu Kelly Clarkson z nesoglasji v ospredje ni stopila že prej. "Poznam Luka, a ne poznam celotne situacije s Kesho, saj nisem bila tam," je razložila. "Lahko pa trdim, da on ni dobra oseba. Če so njene obtožbe resnične, si nikakor ne morem predstavljati, da bi delala z nekom, ki je zmožen nečesa takšnega."

Kljub nestrinjanju je Clarkson v sodelovanje privolila, ker je želela pomagati drugim. "Ne gre se samo zame. Misliti moram tudi na celotno ekipo, ki stoji za mano, in na ljudi, ki mi pomagajo na turnejah ter so na neki način od mene odvisni. Občasno enostavno moraš sprejeti takšne težke odločitve."