Za svojo dobro prijateljico žaluje tudi Kelly Osbourne. Foto: Twitter
Za svojo dobro prijateljico žaluje tudi Kelly Osbourne. Foto: Twitter

27-letno glasbenico, ki so jo skozi vso kariero spremljale težave z alkoholom in mamili, so danes našli mrtvo v njenem londonskem stanovanju, Billy Corgan, pevec skupine Smashing Pumpkins pa je bil med prvimi, ki so se odzvali na žalostno novico. "Žalostno je slišati za Amy. Žalujem vedno, ko se poslovi eden izmed nas. Tragedija, brez dvoma. Resnično žalostno," je zapisal na Twitterju, hitro pa so se mu pridružili tudi številni znani.

Glasbeni magnat Russell Simmons je tvital: "Globoko sem užaloščen zaradi Amy. Bila je res izjemen talent, ki nam je v svoji karieri poklonila mnogo daril. Izrekam iskreno sožalje njeni družini, prijateljem in oboževalcem."

Pevka Nicki Minaj pa sploh ni mogla verjeti, da je to res: "Prosim, recite mi, da Amy Winehouse ni umrla. Je to mogoče kakšna neslana šala?"

Igralec Ashton Kutcher je bil kratek: "Počivaj v miru, Amy Winehouse," njegova žena Demi Moore pa je dodala: "Res žalostna novica. Moje srce bije z njeno družino. Naj njena težavna duša najde mir."

Starleta Kim Kardashian je zapisala: "Pravkar sem slišala novico. Kakšen resničen talent. Molim, da je zdaj na lepšem kraju in je našla mir."

Sarah Brown, žena nekdanjega britanskega premierja Gordona Browna, je izjavila, da je Amyjina smrt "strašna izguba velikega talenta", žaluje pa tudi Kelly Osbourne: "Izgubila sem eno najboljših prijateljic."