Kraj in datum rojstva, ime in priimek ter poklic očeta in matere - pri pripadnikih kraljeve družine nič ni preprosto - in predvsem kratko ... Foto: Reuters
Kraj in datum rojstva, ime in priimek ter poklic očeta in matere - pri pripadnikih kraljeve družine nič ni preprosto - in predvsem kratko ... Foto: Reuters

William in Catherine sta sledila britanskim zakonom, ki pravijo, da je treba otroka v matično knjigo vpisati najpozneje 42 dni po rojstvu. Zato je Will v Kensingtonsko palačo, ki je začasni dom sveže družinice, povabil uradnico, ki je prinesla zahtevani obrazec in nato preverila, ali je novopečeni očka, sicer drugi v vrsti za britanski prestol, vsa okenca pravilno izpolnil.

Kraljeva družina je medijem posredovala tudi fotografijo izpolnjenega rojstnega lista, na katerem pa je videti zanimiv preplet povsem običajnega in kraljevega življenja.

Ime na ime na ime ...
V okence, kjer se mora vpisati poklic staršev, je William tako zase vpisal "princ Združenega kraljestva", za Catherine pa "princesa Združenega kraljestva", za otrokovo ime pa je skoraj zmanjkalo prostora, saj je vpisano njegovo celotno ime - njegova kraljeva visokost, princ George Alexander Louis Cambriški.

Nič nenavadnega, da je William potreboval kar nekaj časa in prostora tudi za to, da je vpisal svoje polno ime. Medtem ko bi lahko običajen smrtnik vpisal na primer "John Smith" in bi bilo delo opravljeno, je Williamov ime sledeče: njegova kraljeva visokost, princ William Arthur Philip Louis, vojvoda Cambriški. Kate Middleton pa je po poroki z njim postala Catherine Elizabeth, njena kraljeva visokost, vojvodinja Cambriška.