Razkrite so poročne fotografije zakoncev Đoković. Foto: Hello Magazine
Razkrite so poročne fotografije zakoncev Đoković. Foto: Hello Magazine
Noletov trener Boris Becker je na Instagramu objavil fotografijo zmagoslavne ekipe Novaka Đokovića s poroke. Foto: Instagram
Medene tedne preživljata v Grčiji. Foto: Hello Magazine

Poroka, ki je 10. julija za javnost zaprla črnogorski biser, otok Sveti Stefan, nanj so lahko stopili le svatje, še naprej polni časopisne stolpce po vsem svetu.

Začnimo pri reviji Hello, ki je odkupila ekskluzivne pravice za fotografije s poroke - revija naj bi za odkup poročnih fotografij plačala 500.000 evrov, denar pa bosta mladoporočenca darovala v dobrodelne namene -, zdaj pa so te ugledale luč sveta. Na eni izmed fotografij, ki se je znašla na naslovnici, Novak v svetlosivi obleki svojo nosečo nevesto (za ta dan je izbrala poročno obleko oblikovalke Sarah Burton za znamko Alexander McQueen) drži za trebuh, s prsti pa oblikuje srce.

Znotraj revije najdemo tudi obsežno reportažo s poroke. "Ko sem jo zagledal v poročni obleki, kako se nasmiha in hodi proti meni ... Videti je bila kot angel," je Novak povedal za Hello. "Skušal sem biti čim bolj priseben v tistem trenutku, da bi si ga zapomnil. Osredotočil sem se nanjo, na njen nasmeh, na najinega dojenčka. To je bil resnično popoln trenutek." Jelena pa se trenutka, ko se je sprehodila do svojega bodočega moža, spominja tako: "Bila sem zelo nervozna, ko sem ga zagledala, sem začela jokati. Bila sem tako srečna in zaradi stanja, v katerem sem (noseča je, op. a.), nisem mogla nadzorovati svojih čustev. Blagoslovljeno se počutim, da je del mojega življenja. Ne bi si mogla želeti boljšega partnerja, kot je on."

Novak in Jelena sta se za poroko v Črni gori odločila, ker je najbližje njunim družinam in prijateljem. Poročno slavje je trajalo tri dni, začelo se je 10. julija s civilno poroko: "Bila je takšna, kot sem si želel, popolna." Dva dni po poroki sta se poročila še cerkveno - v mali cerkvici na črnogorskem otoku Sveti Stefan sta ju poročila dva pravoslavna duhovnika.

Medtem ko je mladoporočenca, ki sta se poročila po devetih letih zveze, po obisku matičarja pozdravilo kar 140 svatov - ti so bučno proslavili poroko -, je cerkveni obred potekal v ožjem družinskem krogu.

"Poročil se bom z žensko, ki jo imam rad, in ni boljšega občutka od tega," je pred poroko dejal Novak. "Zmagal sem v Wimbledonu in zdaj se pripravljam za očetovstvo - ne bi si mogel želeti več," je dodal.

Pričakujeta sina?
Dojenček zakoncev Đokovič bo na svet privekal oktobra. Govori se, da naj bi zaljubljenca dobila sina, a za zdaj srbski zvezdniški par tega še ni potrdil.

Po poročnem potovanju, ki ga preživljata v Grčiji, se bosta vsak posvetila svojemu delu - ona bo še naprej skrbela za humanitarno fundacijo svojega moža, on pa se bo začel pripravljati za teniški turnir v Torontu, pišejo srbski mediji.