Je kip kaj podoben izvirniku? Foto: EPA/Reuters
Je kip kaj podoben izvirniku? Foto: EPA/Reuters
Odkritja se je udeležil skupaj z družino. Foto: EPA/Reuters

Na portugalskem otoku, kjer se je odlični nogometaš rodil, preživel otroška leta in zrasel v nogometaša, se je vnela silovita polemika, da kip, ki stoji na osrednjem trgu v največjem mestu na otoku Funchalu, sploh ni podoben izvirniku, da predstavlja komično karikaturo in da gre za navaden kič.

A Ronalda se kritike niso dotaknile, še manj prizadele: z veseljem je našel čas v natrpanem urniku, se odzval vabilu in se skupaj s člani družine - med njimi je bil tudi njegov sin -, udeležil slovesnega odkritja kipa, sicer brez kakšne posebne umetniške vrednosti, ter se postavil pred fotografski objektiv. Ronaldo se je zahvalil avtorjem kipa ter jih pohvalil, da so ga "naredili še lepšega".

Ronaldo je po osvojenem klubskem svetovnem prvenstvu z Realom prepričan, da ga bo prav kip v njegovo čast dodatno motiviral k osvojitvi novih lovorik, s čimer bo ponesel glas o majhni Madeiri, kjer je izjemno priljubljen, po vsem svetu.

Madeira prav po zaslugi napadalca madridskega Reala ni znana le po slovitem vinu in kot privlačna turistična točka s slovesom otoka večne pomladi. Največja otoška ikona je tako eden najboljših nogometašev na svetu.

Ronaldo ima v Funchalu že muzej, ki so ga postavili njemu v čast.