Jake Lloyd danes in nekoč. Foto: You Tube
Jake Lloyd danes in nekoč. Foto: You Tube

Lloyd je že leta 2009 spregovoril, da mu po vlogi svetlolasega mladeniča, ki je "videl stvari, preden so se te zgodile", še zdaleč ni bilo posuto z rožami. "Moji šolski dnevi so bili živi pekel. Na dan sem imel tudi do 60 intervjujev," je dejal Lloyd v nedavnem intervjuju za britanski tabloid The Sun.

Danes 22-letni nekdanji igralec je bil star 10 let, ko je ekipa režiserja Georgea Lucasa snemala Grozečo prikazen. Lloyd se spominja, kako ljubosumni so bili ob tem njegovi sošolci. "Otroci so bili res nesramni do mene. Vsakič ko so me zagledali, so oponašali zvok svetlobnega meča. Bil sem jezen," je nadaljeval Lloyd.

A k opustitvi igralske kariere niso pripomogli le zlobni jeziki, marveč tudi Lloydovo spoznanje: "Ugotovil sem, da sovražim, kadar so kamere uperjene vame."

Nekdanji igralec se po koncu snemanja epizode Grozeča prikazen ni več pojavljal v televizijskih serijah ali filmih. Svoj glas je posodil še verigi videoiger o Vojni zvezd, nato pa se je odločil zapustiti Hollywood. Odšel je v Chicago, kjer je pred kratkim končal študij na kolidžu Columbia. Po poročanju The Suna naj bi Lloyd uničil vse spominke na Vojno zvezd in se zdaj le še občasno pojavi na festivalih stripov, toda odklanja, da bi pogledal kakšno izmed epizod, saj zanje pravi, da so "zanič".