Rob in Kristen sta se spoznala na snemanju prvega Somraka leta 2008. Foto: Reuters
Rob in Kristen sta se spoznala na snemanju prvega Somraka leta 2008. Foto: Reuters
Visoko noseča Reese Witherspoon je pred kratkim odprla vrata svojega ljubljenega ranča reviji Elle Decor.
Rob in Kristen v srečnejših časih. Foto: Reuters
Pattinson naj bi bil izredno ponosen na svoj korak k "resnejšim" filmom. A za 10. avgust napovedana tiskovna konferenca za film Cosmopolis je zdaj odpovedana.

26-letni zvezdnik vampirske franšize Somrak je dobesedno poniknil, odkar je tabloid Us Weekly 24. julija objavil fotografije njegove dolgoletne ljubezni Kristen Stewart v objemu 41-letnega poročenega režiserja Ruperta Sandersa.
Govorice, da se je odpravil na pohod po londonskih pubih, so se izkazale za lažne, prav tako navedbe, da ga tolaži Katy Perry.

Kot poroča vrsta ameriških medijev, je obupanemu britanskemu igralcu zatočišče pred osebno dramo in paparaci ponudila njegova soigralka iz filma Voda za slone, Reese Witherspoon.
Oskarjevka je večkrat povedala, koliko ji pomeni njen mirni, pred radovednimi očmi skriti razkošni podeželski ranč v kalifornijskem Ojaiu, kjer se je lani tudi poročila. Reesin 7 milijonov dolarjev vredna ojaiska počitniška rezidenca je bila celo predstavljena v nedavni številki revije Elle Decor.

Kristin skuša rešiti zvezo
In medtem ko se Pattinson skuša zbrati na podeželju, viri blizu igralca poročajo, da je "popolnoma zlomljen". "Sprašuje se o vsem, dvomi o vsem in ne ve, kaj naj stori." "Nobenega znaka ni bilo, da je kateri izmed njiju nesrečen v zvezi," pravi neimenovani Robov prijatelj. "Vse bi storil zanjo. Srce mu je iztrgala."

Skrušena 22-letna Stewartova skuša medtem svojo triletno zvezo rešiti s telefonskimi klici in SMS-i. "Na vse pretege skuša rešiti zvezo. To je edino, kar ji je pomembno," je za revijo People povedal neki Kristenin kolega.
"Povedati Robertu za fotografije je bila najhujša stvar, kar jih je morala kdaj storiti." (Us Weekly, ki je dobil ekskluzivne fotografije, je dan pred objavo o njih obvestil igralkinega predstavnika za tisk, op. a.)
Ob tem naj bi se (nekdanji) par še prepiral zaradi skrbništva nad njunim skupnim psom Bearom, ki sta ga dobila iz zavetišča za živali v Louisiani.
Soigralka: Škandal ne bo uničil promocije filma
Grd javni razdor zveze mladega para (in soigralcev) pa povzroča sive lase produkcijski hiši Summit, ki stoji za franšizo Somrak. Novembra namreč v kinematografe prihaja zadnji del sage (Breaking Dawn - Part 2) in odgovorne skrbi, da bi utegnila biti promocijska turneja s sprtima ljubimcema precej nerodna.

Dejstvo, da je Pattinson zdaj zaradi škandala že odpovedal promocijsko turnejo najnovejšega filma Davida Cronenberga Cosmopolis (tiskovno konferenco, napovedano za 10. avgust, so odpovedali), studiu, ki stoji za Somrakom, ravno ne vliva zaupanja. Cosmopolis je sicer svetovno premiero doživel maja v Cannesu, kjer je Pattinsona spremljala Kristen.

Igralka Christian Serratos, ki v filmih upodablja Angelo Weber, meni, da Kristenin skok čez plot ne bo vplival na prodajo kinovstopnic. "Seveda so ljudje zdaj naši oboževalci, a mislim, da so predvsem oboževalci likov, ki jih igramo," je povedala za Us Weekly. "Mislim, da bo ljudem 'dol viselo' za afero. Šli bodo gledat film." Serratosova vseeno upa, da se bosta Kristen in Rob pobotala: "Podpiram vsakogar, ki je zaljubljen."
Spodaj si lahko ogledate filmski napovednik za zadnji del sage Somrak, ki prihaja v kinematografe sredi novembra.