Usain in Megan v srečnejših časih. Foto: Twitter
Usain in Megan v srečnejših časih. Foto: Twitter

Prizemljena 22-letnica je odločitev sprejela po vrnitvi z Jamajke, kjer je spoznala Usainovo družino. Ugotovila je, da je 7.000 kilometrov pač prevelika razdalja za njuno zvezo in da mu ona ne bi mogla slediti po vsem svetu.
Je pa Megan, ki dela kot računovodkinja, v prostem času pa trenira atletiko, priznala, da bi se njuno razmerje verjetno obdržalo, če bi bila tudi ona znana osebnost, tako pa je postala težava tudi Boltova slava.

Glava prevladala nad srcem
Povsem obupani 26-letni šestkratni olimpijski zmagovalec jo je moledoval, naj si premisli, a, kot pravi Megan, "na koncu sem morala pustiti glavi, da prevlada nad mojim srcem". "Na Jamajki je bilo čudovito, a tam sem se odločila, da ne morem več naprej. Govoril je o tem, kako mora leteti sem ter tja, jaz pa sem se vračala v svojo pisarniško službo. In tako sem ga ob vrnitvi domov poklicala in mu sporočila, da ne bo šlo."

Edwardsova je za Daily Mirror še povedala, da jo je Usain spraševal, kaj lahko stori, a mu je rekla, da ne more storiti ničesar, saj je, kdor je.

Nadobudna atletinja je pritegnila pozornost najhitrejšega moža na svetu, ko je bila izbrana kot model za jamajško olimpijsko opravo in se je pojavila z Boltom na modni brvi. Prosil jo je za telefonsko številko, potem pa jo zasul z SMS-i, preden je le privolila v zmenek. Megan se je zdel tih, čeden in neprevzeten, njemu pa je ugajalo, da se je ona do njega vedla kot do povsem običajnega človeka, ne pa zvezdnika.