Nekdanji igralec Manchester Uniteda od leta 2008 igra za Barcelono, klub, v katerem je začel svojo nogometno kariero. Foto: EPA
Nekdanji igralec Manchester Uniteda od leta 2008 igra za Barcelono, klub, v katerem je začel svojo nogometno kariero. Foto: EPA

Po poročanju španskega časnika La Vanguardia je barcelonska policija ob 2.30 zjutraj ustavila 27-letnega Piqueja in njegovega mlajšega brata Marca, ki sta bila na poti v igralnico.

Vozil naj bi Marc, ki pa si je prislužil kazen, ker je malo predtem za 15 minut parkiral na avtobusnem pasu pred nočnim klubom Catwalk, pri tem pa oviral prehod dveh taksijev, ki po omenjenem pasu lahko vozijo.

Po navedbah časnika je Pique izstopil iz avtomobila, da bi se s policijo "pogovoril o situaciji".

Opravičilo na Twitterju
A sodeč po policijskem poročilu, se je nogometaš vedel nespoštljivo in možu postave med drugim zabrusil: "Ljubosumen si, ker sem slaven!" Pique naj se ne bi ustavil pri tem, ampak je policistu navrgel, da ju je oglobil samo zato, ker je "brez prebite pare" in "mora izpolniti kvoto, da bi dobil provizijo". In še: "Ta kazen tako ali tako ne bo nikdar plačana, ker bom poklical tvojega vodjo in bo on zadevo opustil, ti pa boš odpuščen."

Pa tudi: "Tako polni ste sami sebe, ko paradirate naokoli v svojih uniformah in nalagate globo ljudem, kot da bi bili božji dar svetu" in "Sramota ste, vaš poklic in celotna policija ste j***** sramota".

La Vanguardia, ki je objavila tudi fotografije razvnetega Piqueja s policistom, poroča še, da je Marc prejel kazen in je vse skupaj pospremil povsem mirno, njegov brat pa je kazen zmečkal in jo zabrisal policistu pod noge. Zdaj se bo na sodišču zagovarjal zaradi državljanske neposlušnosti in nespoštovanja organa oblasti, čaka pa ga tudi kazen kluba.

Pique se je pozneje na svojem Twitterju za "napako" (napol) opravičil: "Veliko, kar sem rekel, so prenapihnili, ampak kakor koli že, žal mi je, storil sem napako in ne bo se ponovilo."
Posnetek incidenta si lahko ogledate na tej povezavi.