News of the World so prisluškovali tudi princu Williamu in njegovi ženi Catherine. Foto: EPA
News of the World so prisluškovali tudi princu Williamu in njegovi ženi Catherine. Foto: EPA
Kate Middleton in princ William
V javnost so prišla sporočila, ki jih je princ William puščal Kate še pred poroko. Foto: Reuters/EPA

Dokazi o vdoru so bili predstavljeni na sodišču, kjer poteka sojenje v zvezi s prisluškovalno afero tabloida.

Iz News of the World so vdrli v glasovna sporočila kraljevega para. Na sojenju so bila nekatera izmed njih tudi prvič predstavljena kot dokazno gradivo. V enem izmed njih princ William pove svojemu dekletu, da je bil "skoraj ustreljen", a da je šlo za slepe naboje med vojaško vajo.

Transkripcije intimnih in zasebnih sporočil, ki jih je puščal princ med svojim treningom, so iz časov, ko se je kalil na vojaški akademiji Sandhurst. Takrat je imel omejen čas za klice, toda vsak prosti trenutek je izkoristil, da je prišel v stik s Kate.

Sojenje je razkrilo, da je princ William svoje dekle naslavljal kot "bodoča žena" in "mala". Eno izmed njih se je glasilo: "Hej, mala, jaz sem. Oprosti, šele zdaj sem se vrnil z nočne navigacijske vaje. Tekel sem po gozdu, lovil sence in se izgubil. Bilo je kar nekoliko sramotno, saj so me skoraj zadeli. Ne s pravimi naboji, ampak s slepimi. Poskusi me poklicati v naslednjih 25 minutah. O. K., draga, ljubim te."

Tudi princ Harry med žrtvami
Prestreženo je bilo še eno sporočilo, kjer ji sporoča, da gre na lov v spremstvu psov, in jo vabi, da se mu pridruži. A ne sporočila, namenjena Kate, tabloid je prestregel tudi tista, ki jih je pustil svojemu bratu princu Harryju. V sporočilu pa se je pretvarjal, da je njegovo tedanje dekle Chelsy Davy: "Hayy, Harryy, zelo te ljubim. Zelooo. Chelsey sem, če slučajno nisi spoznal sam. Vidimo se kmalu. Poljub."

Tabloid, ki je bil v lasti medijskega mogotca Ruperta Murdocha, je nehal delovati leta 2011, ko je bilo odkrito, da so novinarji kršili zakon s prisluškovanjem glasovnim sporočilom več kot 4.000 ljudi. Med drugim znanih oseb, politikov in žrtev zločina.