Robbie Williams je na odrih že od leta 1990. Foto: Reuters
Robbie Williams je na odrih že od leta 1990. Foto: Reuters

Williamsa, ki je 4. novembra izdal svoj najnovejši, 11. studijski album The Heavy Entertainment Show, za revijo intervjuja John Grant, ki z Williamsom v eni od pesmi na albumu tudi odpoje duet.

Pevec se je v razkrivajočem intervjuju razgovoril tako o svoji 26 let dolgi karieri kot o boju z depresijo in spolno zasvojenostjo.

"Zasvojenost s seksom obstaja, res obstaja. Tudi depresija je bila svoj čas tabu, zdaj pa se nanjo ne gleda več zviška," meni Williams, ki je depresijo še časa, ko je bil pevec skupine Take That, zdravil z alkoholom in drugimi substancami. "Počasi se premika. Ljudje bodo vse več govorili tudi o zasvojenosti s seksom, kar bo le-to normaliziralo, kot je tudi prav."

Konflikten odnos s slavo
Čeprav je Williams vedno deloval zelo samozavestno, pa je imel hkrati izrazito konflikten odnos s slavo, ki ga je spremljala od najstniških dni, ko je bila fantovska skupina Take That najbolj priljubljena skupina na Otoku.

Za Attitude je razkril, da ga je odziv javnosti na njegov album Rudebox iz leta 2006 zelo prizadel. "Čustveno nisem pripravljen za službo, ki jo opravljam. Ker sem tako javna osebnost in tako znana, se ne morem zaščititi pred besedami in sramotenjem. Boli."

Williams je od leta 2006 v zvezi s turško-ameriško igralko Aydo Field, s katero ima dva otroka.