Lorde ima pri (dokazano!) 17 že dva grammyja. Foto: EPA
Lorde ima pri (dokazano!) 17 že dva grammyja. Foto: EPA

Ne le da novozelandska glasbenica in avtorica pesmi (podpisala se je tudi pod v uvodu omenjeni hit) - ki je prvo pogodbo z založbo Universal podpisala pri rosnih 13, svoj prvi album Pure Heroine pa izdala pri 16 letih septembra lani - po mnenju številnih ni videti kot najstnica, tudi v izjavah izžareva zrelost, celo modrost, kakršne bi si kaka njena starejša kolegica lahko samo želela. Zase pravi, da je feministka, že nekaj časa pa je v razmerju s sedem let starejšim fotografom Jamesom Lowom.

Kot da zgoraj navedena dejstva niso dovolj, je olja na ogenj govoric še sama prilila z izjavami, kot sta "Živjo, sem Ella in v bistvu imam 45 let" na zabavi revije Vanity Fair pred podelitvijo grammyjev in "Deviški samomori so mi bili kot najstnici resnično blizu - no, saj sem še najstnica" v pogovoru s Tavi Gevinson za Rookie Mag.
A, kot kaže, je Lorde, ki je v nedeljo dobila dva grammyja, dejansko stara - 17 let. Pri Hairpinu so v "raziskavo" vložili nekaj dolarjev in si pri novozelandskem ministrstvu za notranje zadeve priskrbeli rojstni list Elle Marie Lani Yelich-O'Connor (ime Lorde si je izbrala zaradi očaranosti nad plemiči in aristokracijo), ki se je rodila ne tako davnega 7. novembra 1996.