Abramovič ima z Dašo Žukovo dva otroka. Foto: Reuters
Abramovič ima z Dašo Žukovo dva otroka. Foto: Reuters

48-letni Abramovič je 33-letno galeristko (in nekdanje dekle tenisača Marata Safina) Dašo Žukovo spoznal leta 2005 na zabavi za silvestrovo, ki jo je priredil njen oče, ruski oligarh Aleksander Radkin Žukov, a jo je vedno imenoval kot svoje "dekle". Zdaj pa je Žukova v intervjuju za revijo Wall Street Journal razkrila, da sta se že leta 2008 poročila, a podrobnosti ni želela razkriti.

Žukovi in Abramoviču sta se v zakonu rodila dva otroka - Aaron Alexander se je rodil decembra 2009, Leah Lou pa aprila 2013.

Astronomska preživnina
Za Abramoviča, ki slovi kot mož, ki se krčevito upira pozornosti javnosti in medijev, je to tretji zakon. Prvič je stopil pred oltar leta 1987 z Olgo Jurevno Lisovo, a se je po treh letih ločil in se leta 1991 poročil z nekdanjo Aeroflotovo stevardeso Irino Vjačeslavovno Malandino, s katero je zdržal 16 let - dokler se ni zaljubil v Žukovo.

Ob ločitvi je besni Malandini, s katero ima pet otrok, izplačal 213 milijonov evrov (skupaj naj bi preživnina sicer po nekaterih podatkih znašala kar 6,5 milijarde evrov, kar bi bila rekordna vsota).