Iz sveta znanih
Cristiano Ronaldo
Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo s svojo družino - vsi so oblečeni v drese Juventusa, novega kluba portugalskega nogometnega zvezdnika. Foto: Instagram

Dodaj v

Ronaldov odvetnik: Obtožbe temeljijo na izmišljenih dokumentih

Preiskava o domnevnem posilstvu poteka
11. oktober 2018 ob 16:20
Torino - MMC RTV SLO, STA

V taboru Cristiana Ronalda vztrajajo, da slavni nogometaš leta 2009 v hotelu v Las Vegasu ni posilil takrat 25-letne ameriške manekenke Kathryn Mayorga. Njegov odvetnik Peter Christiansen je prepričan, da obtožbe o posilstvu temeljijo na izmišljenih dokumentih in da je njegova stranka povsem nedolžna.

Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Ta je sicer o domnevnem posilstvu poročal že pred letom in pol. Zgodbo je osnoval na dokumentih, ki jih je pridobil prek slovitih Football Leaks.

Prav tako Ronaldo ne zanika, da je Mayorgovi leta 2010 ponudil zunajsodno finančno poravnavo v znesku 375.000 dolarjev v zameno za molk o odnosu z njim v javnosti, vendar pa so bili po njegovem mnenju razlogi za to pogodbo povsem izkrivljeno predstavljeni. To, da je Ronaldo Mayorgovi ponudil, da se pogodita, v nobenem primeru ne pomeni priznanja krivde, je še poudaril Ronaldov pravni zastopnik.

Želel se je izogniti uničevanju ugleda
Mediji svoja poročila temeljijo na ukradenih in digitalno prirejenih dokumentih, ki vsebuje spremenjene oziroma povsem izmišljene dele, navaja odvetnik, ki opozarja, da je Ronaldo, ko je predlagal odškodnino Mayorgovi, sledil nasvetom svojih svetovalcev, da bi zaustavil nezaslišane obtožbe, ki so mu jih naprtili. "Njegov namen je bil natanko ta, ki smo mu zdaj priča, da bi se izognil poskusom uničevanja svojega ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, popolno predanostjo športu in delom na sebi," je poudaril odvetnik.

"Ronaldo je vajen velike medijske pozornosti, čeprav gre za znano osebnost, pa je obžalovanja vredno, da mediji še naprej širijo in spodbujajo namerno obrekovanje, ki temelji na prirejenih in izmišljenih digitalnih dokumentih," je opozoril odvetnik, ki navaja primere po Evropi, ko so bili tarče spletnih kriminalcev, hekerjev, tudi odvetniške pisarne. In prav na te "ukradene podatke in dokumente" – gre sicer za podatke Football Leaks – naj bi se skliceval nemški Der Spiegel, ki je prvi objavil pričanje Mayorgove. V Der Spieglu sicer zatrjujejo, da nikoli niso podvomili o njihovi avtentičnosti.

Je Real zahteval, da Ronaldo plača odškodnino?
Portugalski časopis Correio da Manha na svojih spletnih straneh navaja, da je nogometni klub Real Madrid od Ronalda zahteval, da plača odškodnino Mayorgovi, saj ni želel, da bi se s to afero umazalo ime kluba. Ronaldo se je predtem preselil iz Manchester Uniteda v Madrid po plačilu astronomske odškodnine, klub iz španske prestolnice pa naj bi se zbal za svoj ugled in morebitno izgubo vrednosti svoje investicije.

"Skrbi so se močno povečale po ameriških počitnicah leta 2009, ko so ga rumeni mediji ujeli v spremstvu starlete Paris Hilton. Investicija v Ronalda je bila za takratne čase astronomska, o njegovih sposobnostih na igrišču ni nihče dvomil, a bali so se, da bi posledice dejanj zunaj igrišča ogrozile klubsko podobo," piše portugalski medij.

Ujemale naj se ne bi tudi podrobnosti na večer dogodkov. Spletni portali ponujajo videoposnetke, kako se Ronaldo in Mayorgova zabavata, plešeta in objemata v enem izmed nočnih klubov. Medtem ko Mayorga trdi, da je po spolnem odnosu Ronaldo zapustil suito hotela Palms Palace, pa napadalec Juventusa zatrjuje, da sta se po spolnem odnosu z Mayorgovo vrnila v sloviti nočni klub Rain in preživela še nekaj ur skupaj. Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne videoposnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor.

Policija v Las Vegasu je na začetku oktobra začela preiskavo domnevnega posilstva.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
zabowski
# 11.10.2018 ob 17:55
Torej Realu popolnoma ustreza, da je Ronaldo odšel ...

Real se joka, ker jim je Ronaldo odšel. Od njegovega odhoda imajo in rezultatski in prihodkovni izpad.....
zabowski
# 11.10.2018 ob 17:23
....da sta se po spolnem odnosu z Mayorgovo vrnila v sloviti nočni klub Rain in preživela še nekaj ur skupaj. Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne videoposnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor.

do zdaj sem se nagibal k mnenju, da je fant tiste noči v sobi gotovo naredil nekaj narobe, zaradi tega ker je bil prevzeten. Sedaj pa še o tem dvomim.....

O vsem ostalem - reševanju ugleda, ki ti ga neka preračunljivka skuša uničit zaradi svojega materialnega okoriščanja - pa v članku verjamem.
zabowski
# 11.10.2018 ob 22:11
@Furiosa
Vsak z vsaj malo soli v glavi lahko razume, da gre tukaj za klasični odvetniški spin. Če bi bili ti dokumenti res izmišljeni, bi Ronaldovi odvetniki že pred letom in pol, ko jih je Spiegel prvič objavil, proti časopisu vložili tožbo, tako so pa samo grozili s tožbo,.....

vsak z malo soli v glavi razume, da gre pri tvoji razlagi za klasičen feminističen spin. Tudi uspešno zaključena tožba, ti zaradi pranja umazanega perila v javnosti lahko marketinško prinese dosti več škode, kot če zadeva (čimprej) potihne.
Adder
# 11.10.2018 ob 22:37
Če uporabim progresivistično "logiko": Vedno verjamem žrtvi. Tokrat je to Ronaldo.
Bivši uporabnik
# 11.10.2018 ob 21:37
"To "veste" samo tisti, ki ste se že na začetku kljub vsem kontra dokazom, odločili verjeti Ronaldu in Mayorgo označili za lažnivko."

Ko nekdo nekomu očita neko zadevo, a sam dela enako. Edino v drugi smeri...
odesnik
# 11.10.2018 ob 21:39
Kontra dokaz je bil samo en clanek s pricanjem osebe, ki je imela ze pred srecanjem z Ronaldom velike psihicne tezave z drogami, veckrat pa je tudi obiskovala psihatra, kateri jo je oznacil za nestabilno osebo.

Meni je vecji problem folk, ki vzklika KRIV JE, KRIV JE, samo zaradi spola nekoga. To je tako zgreseno, da glava pece, glede na to, da dokazov prakticno ni. Samo njena beseda proti njegovi.

Fahq

Dokumenti seveda obstajajo. Ampak prvi problem je, da obstajata dva dokumenta o izprasevanju Ronalda z istimi vprasanji, a razlicnimi odgovori. Torej en je fake. Drugi problem je pa ta, da bi hacker oziroma kdorkoli je odkril te dokumente z lahkoto malce spremenil kak odgovor in bi s prodajo le teh veliko vec zasluzil.

Skratka zgodba gospodicne se iz ure v uro bolj podira. Ze vsaj 3x je bila ujeta na lazi. Najhuje, da so zdaj celo odvetnika dobili kako laze. Dejal je, da je policija izgubila dokaze iz leta 2009. Spiegel je potem celo spisal clanek, da je to totalna zarota Ronalda, saj naj bi bil v njegovi obrambni ekipi bivsi zaposlen iz policijske postaje. No nekaj dni za tem pa se izkaze, da se je gospod odvetnik debelo zlagal in da je vse ostalo tako kot je bilo 2009.

Treba je povedati, da Der Spiegel je naceloma respektabilen casopis, a to zgodbo so spisali novinarji njihove podruznice spiegel online, ki pa je bolj kot ne tabloid.

Se bom pa se enkrat vec obregnil ob feminizem in jasno povedal, da je to VELIK problem danasnje druzbe. Ceprav so se v ZDA take zgodbe dogajale prakticno vsak mesec(ameriski nogometasi so pogoste tarce takih obtozb) in je bila velika vecina oproscena, so feministke takoj zacele napadati Ronalda. Pa kak poden od clovela moras biti? Nisem si mislil, da se bom kdaj strinjal z Romanom Vodebom, a glede feminizma ima popolnoma prav. In to prihaja od mene, velikega nasprotnika seksizma in podobnih zadev, tudi od zacetka sem trdil, da sta Cosby in Weinstein kriva, ter da sta izmecka, a nekje je treba potegniti crto. To gibanje je sramota vseh sramot, ki pa se bo najbrz kmalu sesedlo, saj po mnenju feministk bori za stvari kot so recimo izenacitev cene moskih in zenskih britvic. Skratka ena vecjih bruk.
sonya25
# 11.10.2018 ob 19:26
Ma ta primer je že od vsega začetka malo tako tako. Nek časopis dobi neke papirje na katerih je napisano ronaldovo "priznanje" z vira ki bi se zelo težko reklo da je 100% verodostojen..vendar nikoli ne podvomi v avtentičnost dokumenta? Ok to pa je raziskovalno novinarstvo. Njena zgodba ima kar nekaj lukenj. Njen odvetnik trdi kako so z policije izginili dokazi, vendar so ravno pred dnevi s policije potrdili da imajo se vse dokaze ki so bili takrat prilozeni. To je bolj burleska on je rekel/ona je rekla. Dokazati pa se ne bo moglo nič 100%
odesnik
# 12.10.2018 ob 08:45
Hahhaha furiosa spet ni razocarala. Bolj subjektivne osebe tu gor ni. Vedno ponavlja eno in isto. Dobro, da je noben ne jemlje resno.

Cisto vsako stvar vidis kot nek dokaz proti Romaldu. Recimo celo to, da sta 2 dokumenta!? Vsakemu je jasno, da lahko vsak osnovnosolec to malce popravi, tebi pa je spet vse jasno.

Nope, dokazov ni. Niti enega. Forenzicne? Ja? Ni res in ne zavajaj. Njegov DNK v njej je posledica sexa v katerega sta oba privolila. Njegovega priznanja ni, se celo vec, njegova zgodba je povsem drugacna od njene. Ce imamo kje kaksno priznanje je to pri nje in njenemu odvetkino, ki oba DOKAZANO LAZETA. Pa poglejmo, kaj je rekla glede spoznanja z Ronaldom (bom prevedel, da ne bo izbrisano:


Kar naenkrat je prisel do mene in rekel: Ti! Pridi z mano! Nekaj casa sva klepetala, nato mi je dal stevilko in odsel


Za tem naj bi ji on pisal SMS, da prideta s kolegico v njegovo sobo in sta se odlocili priti(to je njena zgodba).

Tule pa je video, ki nazorno kaze njeno LAZ :Ce bi koga lahko obsodili sexualnega napada je to ona, saj grabi nekoga za rit brez njegovega dovoljenja. Tudi spiegel je s to zgodbo prisel brez nekega preverjanja dejstev. Da ne omenjam laganka njenega odvetnika, samo zato, da bi primer dobil na publiciteti.

Glede tozbe je pa tako, da je tako tozbo zelo tezko dobiti. Spiegel pac trdi, ima neke dokumente in njeno zgodbo, niso pa mu rekli ravno posiljevalec. VSEENO ti lahko iz prve roke povem, da se pise tozna proti spieglu. Ko se je aprila lani vse malce poleglo je tudi Ronaldo zgleda opustil vse skupaj. Tokrat pa se obetajo rekordne tozbe, vsaj tako pravi njegova obrambna ekipa.

Obe tezi, ki jih trdis v nedogled, ne pijeta vode. Trobis samo, da je Ronaldo priznal posilstvo, ceprav zato ni cisto nobenega dokaza. Brez dokaza bi nekoga obsodili, res bravo! Btw, tudi v ZDA prihaja do poravnav brez sodisca, tako kot pri Kobeju recimo. To, da jo je izplacal mu je bila takrat veliko boljsa opcija, pa ce bi bil kriv ali ne. No, sedaj tako ali tako vemo, da ni.

Dobro ogrele? Nebi rekel. Folk vas je spregledal na 10km in na veliko sreco vas v 99% ne mara. Tudi sam sem za izenacitev vseh pravic in tako naprej v drzavah kjer tega ni. Ampak zahodne feministke so rak rana clovestva. Ukvarjajo se z britvicami in kazanjem rok na moske, pa ce so krivi ali ne. Dokazi nimajo nobene veze, samo da se moskemu unici zivljenje, pa so srecne. Skratka totalno gnilo gibanje, ki povprecnega cloveka sili na bruhanje. Skratka Vodeb ima 100% glede tega popacenega gibanja.
sonya25
# 11.10.2018 ob 22:06
Noben ni rekel da so dokumenti izmišljeni. Pač novinarji ne znajo prevajati očitno. Ampak da so prilagojeni. Oz da je njihova originalna vsebina bila spremenjena. In če ti novinarji nimajo nobenega dokaza o avtentičnošti dokumeta ampak samo svoje mnenje da se jim zdi avtentičen. Je ta dokument kot dokaz vreden nič.
odesnik
# 11.10.2018 ob 20:25
Ta primer iz dneva v dan bolj razpada, tako kot sem ze takoj napovedal.

Edini "dokaz" je njegovo "priznanje" za katerega vse bolj vemo, da ga ni bilo.

Lepo je Piers ubil(besedno seveda) tisto feministko v studiu. Seveda z dejstvi.
ElTorro
# 12.10.2018 ob 09:22
napadalec Juventusa zatrjuje, da sta se po spolnem odnosu z Mayorgovo vrnila v sloviti nočni klub Rain in preživela še nekaj ur skupaj. Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne videoposnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor.


In to je glavni razlog, zakaj obstaja zastaranje.
Kje boš po desetih letih dobil posnetke nadzornih kamer? Kje boš po tolikšnem času dobil zanesljivo pričanje morebitnih prič?
sisoruen
# 12.10.2018 ob 14:22
Najprej si je sam kriv, da se pač spušča v neke avanture, ker je ja jasno, da se okoli tipov kot je on nabira raznih oportunistov, še posebej oportunistk, ki so kot muhe na drek in ko enkrat greš z eno tako v hotelsko sobo ipd., potem si pač pečen, ker dokazov, kaj se je tam dogajalo, itak ne boš imel. In potem padeš v situacijo, ko dejansko moraš dokazovati svojo domnevno nedolžnost in normalno, najlažje je iz denarnice potegnit tistih par sto tisoč "drobiža", da se izogneš medijskemu pranju perila, kar je na koncu spet lahko bumerang v glavo, kot se izkazuje tudi v tem primeru.

Meni osebno se nič ne smili, ker je pač naivno dobil to, kar je iskal, ampak gre se za to, da takšni primeri dokazujejo, da živimo v družbi, ki je v določenih primerih izredno seksistična tudi do moških in to z izgovorom boja proti seksizmu do žensk, kar je seveda izrazito sprevrženo in zlagano, kot je seveda sprevržen in zlagan današnji feminizem kot tak.
odesnik
# 12.10.2018 ob 09:51
Vslivnje

Ja, to se dogaja ze danes zal. Najbolj smesno je, da neke zenske brez lajfa govorijo drugim zenskam, da ne smejo biti hostese, ceprav same hocejo biti. To so neki tezki kompleksi in nezadovoljstvo s svojim zivljenjem.(morda tudi neopazenost)

Ampak na tej tocki jim gre pomoje samo se navzdol.
ebdb
# 12.10.2018 ob 08:36
no dobro da še nogometni navdušenci vidijo kako fejk news "prodaja" zgodbe ...
odesnik
# 11.10.2018 ob 20:45
Binder

Imas prav, baje sta se vrnila v klub. Ce uspe odvetnikom dobiti posnetke je primer zakljucen. Je pa to malce tezko, ker klub baje ze nekaj let ne obratuje vec. V vsakem primeru tole skropucalo od primera ne bo prislo na sodisce. Ni sans.
el CARTEL
# 12.10.2018 ob 10:48
seveda, če se gre le za denar od lovače, je pozitivno vsaj to,d a bo ronaldo baje zahteval povračilo denarja ter povračilo za izpad dohodka od sponzorjev

torej, če se izkaže, da ni bila posiljena,
bo končala tako kot bi vsaka lovača morla končati - v ogromnih dolgovih zaradi laži.

tako se kaznuje lovače. tak bi moral nasploh biti zakon.
Bivši uporabnik
# 12.10.2018 ob 09:32
"To gibanje je sramota vseh sramot, ki pa se bo najbrz kmalu sesedlo,"

haha, zagotovo. Sprijazni se, za par let bo svetu vladala ideologija, ki sovraži moške in ni nič boljša od ideologij izpred XXX let, ki so bile migogenične. Najmanj 50% delovnih mest bodo morale zasedati ženske, ne glede na to, če obstajajo moški, ki so bolj sposobni zato. Seveda govorimo samo o službah, kjer feministkam to paše. Med delavci tega zagotovo ne bo. Prišel bo čas, ko boš mogel zahtevati podpis od ženske pred seksom, če ne, boš lahko hitro posiljevalec. Prišel bo čas, ko bo ženska lahko moškega udarjala, nad njim izvajala psihično nasilje pa se noben ne bo zganil. Če pa boš ti žensko samo nadrl, pa boš že najslabša oseba na tem svetu. Aja, točno, slednje je že dandanes tako...
odesnik
# 12.10.2018 ob 08:46
Video https://youtu.be/BWxMme53i4Y
opranaglava
# 11.10.2018 ob 21:11
Nabrisal jo je, o tem ni dvoma!
el CARTEL
# 12.10.2018 ob 10:52
Ne, ni res, Mayorga je imela kot otrok probleme z učenjem, psihične težave in zloraba substanc sta postali problem šele po posilstvu kar je povsem običajen odziv žrtve

zopet najboljša prijateljica Mayorge,
Furiosa,

razlaga kako in kaj.

je pa res, da če bi se vse tako zgodilo, kot je ona opisala, da bi bilo posilstvo. je pa seveda vprašanje, če verjetni nekomu, ki že na začetku ne govori resnice (laž o tem kdo je koga osvajal, verjetno laž o tem da ni vedela kdo je ronaldo, šele "ko ga je videla se je spomnila da ga je mogoče pogooglala") in je verjetno mahnjen na denar (sprejem za molk, sedaj toži za še več)
el CARTEL
# 12.10.2018 ob 10:46
"Njegov namen je bil natanko ta, ki smo mu zdaj priča, da bi se izognil poskusom uničevanja svojega ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, popolno predanostjo športu in delom na sebi," je poudaril odvetnik.

glej no glej, ronaldov odvetnik uporablja isto brambo kot sem jo sam uporabil že na forumu.

le da on dobil milione za tole.

---
se pa strinjam, dvomljiva je kredibilnost dokumena, še posebej ob dejstvu da je "žrtev" posilstva plesala okoli ronalda, šla prostovljono z njim v apartma, se prostovoljno znašla sama z njim v sobi,
nato je bila "posiljena"

če je res bila posiljena, potem resnično upam, da ni edini njen dokaz njeno mnenje oz. beseda proti besedi ronalda.
ribič pepe
# 12.10.2018 ob 09:54
Smesno pri feminizmu je tudi to, da stokajo kako je premalo zensk v politiki, a vecina volilk je zenskega spola.
Binder Dandet
# 11.10.2018 ob 19:01
Kaj je napačnega z mojo trditvijo? Obramba je postavila ekzaktno trditev, ki se jo da hitro potrditi ali ovreči.
Binder Dandet
# 11.10.2018 ob 17:03
Ce sta se vrnila, obstajajo price.
fah-q
# 11.10.2018 ob 21:00
Ronaldov odvetnik: Obtožbe temeljijo na izmišljenih dokumentih

se pravi si je nekdo izmislil da dokumenti obstajajo, pa jih sploh ni? tole je precej zgovorno... ker drugače bi izjavil, da gre za ponarejene dokumente. in če jih ni (vprašanje tudi katerih dokumentov ni)-potem ni primera-kar pomeni, da bo ona morala plačat njemu če jo bo tožil...dejansko bo še zabavno, kaj bo prišlo ven iz tega in če trditev zgoraj drži (in dokumentov ni) potem je to konec zgodbe-oziroma edino nadaljevanje je lahko njegova tožba zaradi bolečin, ugleda itd...
Furiosa
# 11.10.2018 ob 22:37
@zabowski

vsak z malo soli v glavi razume, da gre pri tvoji razlagi za klasičen feminističen spin.

Vsak z malo soli v glavi lahko razume, da gre pri mojih zapisih za logično razmišljanje.

Ti bi nas torej rad prepričal, da je Ronaldo tako zaskrbljen za svoj ugled, da po tekočem traku izplačuje ženske s katerimi je prebil noč, da bi molčale, po drugi strani ga pa Spiegel že leto in pol vlači po zobeh in obtožuje precej resnih stvari, pa ga še do sedaj ni tožil ? Potem pa svizec zavije čokolado.
Furiosa
# 11.10.2018 ob 22:25
@odesnik

Kontra dokaz je bil samo en clanek

Ne, ni bil samo en članek, kasneje v tekstu celo sam priznaš, da jih je bilo več.

ki je imela ze pred srecanjem z Ronaldom velike psihicne tezave z drogami, veckrat pa je tudi obiskovala psihatra, kateri jo je oznacil za nestabilno osebo.

Ne, ni res, Mayorga je imela kot otrok probleme z učenjem, psihične težave in zloraba substanc sta postali problem šele po posilstvu kar je povsem običajen odziv žrtve. Poleg tega se Spiegel ne naslanja le na njeno pričanje ampak svojo zgodbo podkrepi s številnimi dokumenti in uradnimi zaznamki.

To je tako zgreseno, da glava pece, glede na to, da dokazov prakticno ni. Samo njena beseda proti njegovi.

Če ti ne želiš videti dokazov še ne pomeni, da jih ni. Imamo forenzične dokaze in Ronaldovo priznanje.

Ampak prvi problem je, da obstajata dva dokumenta o izprasevanju Ronalda z istimi vprasanji, a razlicnimi odgovori. Torej en je fake.

Obstaja veliko preprostejša razlaga zakaj obstajata dva dokumenta z različnimi odgovori. Če bi bil tisti z obremenilnimi kasnejšega datuma bi se še lahko izgovarjal na ponarejenost, tako pa je povsem očitno, da je Ronaldo spremenil zgodbo, ker so mu odvetniki povedali, da je šlo v prvem opisu za priznanje posilstva.

Drugi problem je pa ta, da bi hacker oziroma kdorkoli je odkril te dokumente z lahkoto malce spremenil kak odgovor in bi s prodajo le teh veliko vec zasluzil.

Ali si ti videl te dokumente? No, Spiegel jih je in pravi, da so verodostojni, če ni bi bili, bi jih Ronaldo že davno tožil. Sploh ker trdiš, da se tako boji za svoj ugled, da kar po tekočem traku izplačuje odškodnine tistim, ki ga želijo umazati. Pa je le grozil s tožbo, ni pa je realiziral ker točno ve, da so dokumenti pristni, saj jih je sam podpisal.

Skratka zgodba gospodicne se iz ure v uro bolj podira. Ze vsaj 3x je bila ujeta na lazi.

Zanimivo potem, da nisi uspel argumentirano utemeljiti niti ene od teh domnevnih laži.

Ceprav so se v ZDA take zgodbe dogajale prakticno vsak mesec(ameriski nogometasi so pogoste tarce takih obtozb) in je bila velika vecina oproscena, so feministke takoj zacele napadati Ronalda.

Torej velika večina športnikov je oproščena obtožb posilstva ampak Ronaldo je raje izplačal "lažnivko" , čeprav je imel vso možnost in veliko verjetnost, da bi na sodišču dokazal svojo nedolžnost. Hmm, tvoje teze so čedalje bolj zmedene.

a nekje je treba potegniti crto.

Najbolje kar pri svojem idolu, kajne.

To gibanje je sramota vseh sramot, ki pa se bo najbrz kmalu sesedlo,

Pobožne želje, smo se šele dobro ogreli, če se izrazim v športnem žargonu.

Ronaldov odvetnik naj raje pove zakaj ne toži Spiegla če so dokumenti res ponarejeni ampak že leto in pol samo grozi, da ga bo. Še en jasen namig, da se tako klient kot odvetnik lažeta.

Ti bom jaz povedala zakaj ne toži. Zato ker bi potem ti dokumenti prišli pred sodišče in le-to bi bilo primorano ugotavljati kredibilnost teh dokumentov in ko bi jih potrdilo bi bil Ronaldo defakto pečen saj bi bilo formalno, pred sodiščem dokazano, da je priznal posilstvo.
Furiosa
# 11.10.2018 ob 21:14
@fah-q

Vsak z vsaj malo soli v glavi lahko razume, da gre tukaj za klasični odvetniški spin. Če bi bili ti dokumenti res izmišljeni, bi Ronaldovi odvetniki že pred letom in pol, ko jih je Spiegel prvič objavil, proti časopisu vložili tožbo, tako so pa samo grozili s tožbo, vložili pa je niso in je tudi nikoli ne bodo, ker potem bi sodišče potrdilo pristnost dokumentov, dokler pa temu ni tako lahko pa še vedno ribarijo v kalnem, spinajo in se sprenevedajo.
Furiosa
# 11.10.2018 ob 20:38
Edini "dokaz" je njegovo "priznanje" za katerega vse bolj vemo, da ga ni bilo.

To "veste" samo tisti, ki ste se že na začetku kljub vsem kontra dokazom, odločili verjeti Ronaldu in Mayorgo označili za lažnivko.
Ples
# 11.10.2018 ob 17:31
Torej Realu popolnoma ustreza, da je Ronaldo odšel ...

Sicer pa, keš brani keš, logično.
Ples
# 11.10.2018 ob 18:23
Real se joka, ker jim je Ronaldo odšel. Od njegovega odhoda imajo in rezultatski in prihodkovni izpad.....

Ja, ampak s tem bi se v vsakem primeru enkrat morali ukvarjat, očitno se raje prej kot slej.
2px_orbitala
# 11.10.2018 ob 16:53
Obtožbe temeljijo na izmišljenih dokumentih

Torej ji ni plačal, ampak jo je samo posilil?
Zlobni genij
# 11.10.2018 ob 16:32
Morda je zdaj res ko ima družino malce bolj odrasel, kot v preteklih letih, ko je še ni imel, ampak, če je v preteklosti res naredil to nagnusno dejanje, potlej je na Las Vegaških policistih, ki ta primer raziskujejo, da razkrijejo vse umazane podrobnosti, in ga temu primerno tudi kaznujejo, čeravno bo verjetno zaradi tako imenovanih lukenj v zakonu, ki obstajajo, da zaščitijo privilegirane, bogate in znane ljudi, ubežal pred usodo navadnih smrtnikov in dobil zgolj udarec po zapestju.
Furiosa
# 11.10.2018 ob 19:05
Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne videoposnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor.

Torej Ronaldovi zastopniki so leta 2009 tako temeljito raziskali okoliščine primera, da so vedeli celo za koga je Mayorga volila, niso se pa spomnili preveriti videoposnetkov diskoteke, ki bi lahko bistveno pripomogli k podkrepitvi besede njihovega klienta. Hahaha. Očitno nas imajo za bedake. Vse kar imajo je ta video, ki so ga že lansirali v javnost in ki v ničemer ne postavlja žrtve na laž. S tem manipuliranjem samo potrjujejo Ronaldovo krivdo.
Kazalo