Tenisača naj bi se zaročila. Foto: EPA
Tenisača naj bi se zaročila. Foto: EPA

Par še ni potrdil novice o zaroki, ni pa niti zanikal navedb tujih medijev. Ti med drugim pišejo, da bo priča zaljubljenemu paru številka ena moškega tenisa - Novak Đoković. Znano je, da sta Marija in Novak velika prijatelja že dolga leta, Marijo tako večkrat vidimo na tribunah, kako stiska pesti za svojega prijatelja.

27-letna Marija in štiri leta mlajši Grigor sta v zvezi od leta 2012, spoznala pa sta se na teniškem turnirju. Ena najlepših teniških igralk vseh časov se je po propadli zaroki s slovenskim košarkarjem Sašem Vujačićem zbližala z Bolgarom, ki ga zaradi sloga igre kličejo tudi "baby Federer". Grigor je predtem za kratek čas že osvojil Sereno Williams.

Ko se je Šarapova razšla z Vujačićem, je dejala, da se tudi v prihodnje vidi v zvezi s športnikom, saj se ji takšna zveza ne zdi le povsem obvladljiva, ampak tudi bolj mogoča, kot da bi njen partner prihajal iz povsem drugega sveta. "Imamo zelo natrpane urnike, s tem se je treba sprijazniti. Medsebojna razmerja so zelo pomembna v življenju. Tenis traja samo nekaj let, dokler telo to dopušča, potem so tu še druge stvari v življenju. Gre samo za to, kako vse skupaj uskladiš."