Ricky je junija nastopil na glasbenem festivalu v Rabatu v Maroku. Foto: Reuters
Ricky je junija nastopil na glasbenem festivalu v Rabatu v Maroku. Foto: Reuters

Pevec in igralec je bil 14 let v zvezi z mehiško televizijsko voditeljico Rebecco de Alba, leta 2010 pa je po večletnih ugibanjih potrdil istospolno usmerjenost, ko je na svoji spletni strani zapisal, da je "srečen homoseksualec in ponosen na to", kar je. Že prej, avgusta leta 2008, je postal tudi oče, saj mu je nadomestna mati rodila dvojčka Mattea in Valentina, ki počasi že hodita po očetovih stopinjah.

"Rada potujeta, obožujeta glasbo in že zdaj sta majhna umetnika. V bistvu sta pomanjšani različici mene," je dejal v pogovoru za revijo People, in dodal, da ju bo spodbujal pri vsem, tudi če se odločita, da bosta postala del šovbiznisa. "Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, a vedno ju bom podpiral." Morda pa se bo srečna trojica kmalu še razširila, saj si Ricky bolj kot vse na svetu želi, da bi dobil še hčerko. "Želim si svojo malo princesko, očetovo punčko. Biti starš spremeni vse. Šele začel sem, želim si še več otrok!"

Gradi šolo za žrtve zlorab
Za zdaj pa veliko svojega časa porabi za postavljanje centra za izkoriščane otroke, ki bo v njegovem rodnem Portoriku vrata odprl oktobra. "Otroke pogosto silijo v prostitucijo in pornografijo, zato bom poskušal poskrbeti za žrtve teh dejavnosti. Izbrali smo že 160 otrok, ki bodo obiskovali mojo šolo, v kateri bo velik poudarek na umetnosti. Želimo jim dati veliko možnosti in jim pokazati, da je življenje lahko tudi lepo," je dodal.

Sam že ima ljubezen svojih otrok, želi pa si biti ljubljen tudi kot moški. Januarja se je razšel z ekonomistom Carlosom Gonzalezom Abello, zdaj pa išče nekoga, "ki ima v življenju podobno vizijo kot sam". "Potrebujem nekoga, ki me bo umiril, ko bom sredi ustvarjalnega nemira. Partnerju se povsem predam."

Martin je že v zadnjih letih večkrat izrazil tudi podporo istospolnim porokam. V pogovoru z Larryjem Kingom je dejal: "Tako dobro se mi zdi, ko rečem, da sem gej. Če bi to vedel prej, bi to povedal že pred desetimi leti ..."