Selena je znana tudi kot nekdanje dekle popidola Justina Bieberja. Foto: EPA
Selena je znana tudi kot nekdanje dekle popidola Justina Bieberja. Foto: EPA

Julija letos je 21-letnica izdala svoj dolgo pričakovani prvenec Stars Dance, ki ga trenutno promovira na turneji. Za MTV pa je dejala, da se bo po koncu turneje za nekaj časa umaknila z glasbenega prizorišča. Selena se namreč želi posvetiti svoji igralski karieri.

Gomezova je letos zaigrala v filmih Spring Breakers, Aftershock in Getaway, prihodnje leto pa se bo pojavila v Behaving Badly in Rudderless. Kljub številnim vlogam pa je dejala, da želi igri posvetiti še več časa.

Temnolaska je svojo prvo vlogo dobila pri sedmih letih, ko je zaigrala v številnih serijah na malih zaslonih, ki so jo pripeljali do podpisa pogodbe z Disneyjem. Leta 2007 je debitirala v seriji Čarovniki s trga Waverly (Wizards of Waverly Place), kjer je zaigrala mlado čarovnico Alex. Serija je prejela kar nekaj emmyjev in prinesla Gomezovi številne nagrade Nickeldon Kids' Choise Awards. Igrala je tudi v Disneyjevih televizijskih filmih, kot sta Princess Protection Program (2009) in Še ena Pepelkina zgodba (2008).

Njen zadnji filmsko-modni projekt je ustvarila za ameriško modno revijo Flaunt. Skupaj z igralcem Shilohom Fernandezom sta posnela kratki film Searching, ki ga je režirala Victoria Mahone. Ogledate si ga lahko spodaj.