Lisa Marie Presley in Michael Jackson sta leta 1995 na ranču Neverland gostila Konferenco otrok sveta. Foto: Reuters
Lisa Marie Presley in Michael Jackson sta leta 1995 na ranču Neverland gostila Konferenco otrok sveta. Foto: Reuters
Neverland ima tudi lastno železniško postajo. Foto: Reuters

S tem je konec ugibanj, ali bo posestvo z 22 stavbami, ki se zdaj imenuje Sycamore Valley Ranch (takšno ime je nosilo že, preden se je tja naselil Jackson), postalo muzej, podobno kot Graceland v spomin na Elvisa Presleyja.

Jackson je umrl po srčni kapi zaradi pretiravanja z zdravili leta 2009. Leto dni predtem je zaradi dolgov izgubil Neverland, kjer sicer ni živel že vse od leta 2005, ko je bil oproščen obtožb, da je na posestvu spolno zlorabljal otroke. Nepremičninsko podjetje Colony Capital si ranč lasti že od leta 2008.

Pripisovali so mu kompleks Petra Pana ...
Jackson je 11 kvadratnih kilometrov veliki ranč z dvema jezeroma kupil leta 1987 za 19,5 milijona dolarjev. Krstil ga je za deželo Nije, po prebivališču junaka iz risank Petra Pana, in tam postavil zabaviščni park in živalski vrt. A danes je večina lastnosti Neverlanda, ki so pričale o njegovem slavnem nekdanjem lastniku, odstranjena.

Posestvo, ki leži okoli 200 kilometrov severno od Los Angelesa, blizu Santa Barbare, ima tudi pravo pravcato železniško postajo in manjšo graščino s šestimi spalnicami ter kinodvorano s 50 sedeži.

Nepremičninarji opozarjajo, da to ni priložnost za oboževalce pokojnega idola za brezplačen ogled posestva, saj bodo morebitne kupce (nekaj časa so omenjali celo, da se zanj zanimata Beyonce in Jay Z) večkrat preverili, preden jim bodo omogočili vstop na Neverland.

Na ranču, ki se bo za vedno zapisal v popkulturno zgodovino, sta si usodni da dahnila igralska diva Elizabeth Taylor (Jacksonova velika prijateljica) in njen sedmi mož Larry Fortensky - tam je kralj popa slabi dve leti, kolikor je trajal njun zakon, živel z ženo Liso Marie Presley, hčerko kralja rokenrola.