Shakira fotografije svojega malčka redno deli s svojimi oboževalci. Foto: Twitter
Shakira fotografije svojega malčka redno deli s svojimi oboževalci. Foto: Twitter
Gerard Pique in Milan
Čakajoč na prvi potni list malega Milana. Foto: Twitter

"Nisem pričakovala, da dojenčki potrebujejo toliko plenic, nihče mi ni povedal, da se jih mora zamenjati tako pogosto," se je pošalila 36-letna pevka in dodala: "Super otrok je, a nihče mi ni povedal, da bo tako težko. To zahteva veliko energije, ampak rada imam to, uživam v vsakem trenutku. Ni niti tako idilično, kot nekateri govorijo, niti tako grozno, kot govorijo drugi."

Z zumbo nad odvečne kilograme
Shakira, ki svojega malčka uspava in pomiri z glasbo, je priznala tudi, da se bori z odvečnimi kilogrami, ki jih je pridobila med nosečnostjo. "Naše mame in babice niso bile pod takšnim pritiskom, kot so ženske danes, ko rodijo. Moj oče pravi, da ni nič boljšega od nekaj mesa na kosteh. Rad ima, da je moja mama okrogla, tako da ni bila nikoli pod pritiskom, da se vrne na težo pred nosečnostjo. In se nikoli ni."

Shakira se je že dva meseca po rojstvu vrnila na delo, to je, kot sama pravi, cena zvezdništva: "Imam kariero, in to je najbolj stresen del, vedela sem, da se bom morala vrniti na The Voice (v oddaji talentov sodeluje kot mentorica) že dva meseca po rojstvu. Nisem imela štirih mesecev dopusta kot druge ženske. Ne pritožujem se, pravim le, da sem v tem obdobju življenja doživela polno izzivov."

Super očka pomaga
Pri uskladitvi materinstva in pevske kariere pa ji je v veliko pomoč tudi 26-letni španski nogometaš Gerard Pique: "Hvala Bogu, oče je zelo vpleten. Čudovit je. Otrok preživi toliko časa z mano kot z njim. Je polno zaposleni oče - zamenja plenice, okopa ga, igra se z njim, hrani ga ... V veliko pomoč mi je!"

Milan že navijač Barcelone
Kolumbijka in Katalonec sta uradno par od marca 2011, januarja letos pa se jima je pridružil Milan. Izbiro imena sta zvezdnika pojasnila tako: "Ime Milan pomeni dragi, ljubljeni in milostljiv v slovanskih jezikih, v latinščini živahen in delaven, v sanskrtu pa združevanje."

Milan pa je že od prve minute življenja član znamenitega nogometnega kluba Barcelona. Pique je namreč še pred otrokovim rojstvom dejal, da bo posnemal potezo svojih staršev, ki so ga med navijače "blaugrane" vpisali že kmalu po rojstvu, za svoje 25-letno članstvo v klubu je zato pred kratkim prejel tudi srebrni znak. "Starši in stari starši so mi že zelo zgodaj pokazali, kaj pomeni biti pravi navijač, navijač s srcem, pripadnik Barcelone do smrti," je dejal. "To želim naučiti tudi svojega sina."