Shia LaBeouf je sodišče zapustil brez komentarja. Foto: Reuters
Shia LaBeouf je sodišče zapustil brez komentarja. Foto: Reuters

28-letni igralec je konec junija na broadwajski predstavi Cabaret (v njej nastopata tudi Michelle Williams in Alan Cumming) pod vplivom alkohola razgrajal in kadil, umiriti pa se ni hotel niti takrat, ko so posredovali varnostniki - še več, začel je glasno preklinjati, tako da so morali poklicati policiste. Ti so LaBeoufa aretirali in ga približno 24 ur zadržali na policijski postaji.

Zdaj je na sodišču krivdo priznal, v zameno pa mu ne bo treba v zapor - pod pogojem, da konča program zdravljenja odvisnosti, da se udeleži vseh narokov na sodišču in da ga v naslednjih šestih mesecih ne aretirajo.

Iz sodnih spisov je razvidno, da je igralec ob aretaciji kričal na varnostnika: "J***** se! To je sranje. Ali poznate moje življenje? Ali sploh veste, kdo sem?" Policista, ki ga je skušal umiriti, pa je pljunil.

Le malo po incidentu je zvezdnik poiskal pomoč zaradi alkoholizma - ni sicer odšel na zdravljenje zaradi alkoholizma, se je pa začel "prostovoljno zdraviti zaradi odvisnosti od alkohola", so njegovi tiskovni predstavniki v začetku julija zapisali v sporočilu za javnost in dodali: "Zaveda se, da so njegova zadnja ravnanja simptom velike zdravstvene težave, in naredil je prve korake k okrevanju."