Pitt na losangeleški premieri vojne drame Unbroken s Shiloh, Paxom in Maddoxom ter mamo Jane Pitt. Foto: EPA
Pitt na losangeleški premieri vojne drame Unbroken s Shiloh, Paxom in Maddoxom ter mamo Jane Pitt. Foto: EPA
Angelina je Shilohin slog oblačenja pred časom opisala kot "črnogorski". Foto: EPA
Shiloh (v rdečem) z brati in sestrami. Foto: EPA

Mala Shiloh je bila namreč - po zdaj že večletni navadi - oblečena v moško obleko, vključno s kravato in kratko fantovsko pričesko. Shilohina podoba na losangeleški premieri, ki se je je udeležila z očetom ter bratoma Maddoxom in Paxom (Angelina je bila zaradi noric odsotna), je znova obudila burno razpravo o njenem androgenem slogu. Še posebej ker deklica vztraja, da jo kličejo John.

Joliejeva je že leta 2010 v intervjujih razlagala, da nad Shilohino navado in njeno preferenco do "črnogorskega sloga", kot se je izrazila, ni kaj posebej zaskrbljena.

"Mislim, da ni na svetovni javnosti, da si razlaga prav vse. Pač, rada se oblači kot deček, rada je ostrižena po fantovsko in rada vidi, da jo kličemo John. Nekateri otroci nosijo ogrinjala in si želijo biti Superman, ona si pač želi biti kot njeni bratje. To je pač ona. Je zanimivo in priznam, naj je presenetljivo, ampak Shiloh je toliko več kot zgolj to - je zabavna in ljubka in prisrčna," je povedala za Daily Mail. Za Vanity Fair pa je dejala: "Hoče biti deček. Zato smo jo ostrigli. Rada se oblači v fantovska oblačila in misli, da je ena od bratov."

Shiloh naj bi pri imenu John vztrajala že od drugega leta starosti, ko pa jo kdo pokliče po njenem pravem imenu, ga popravi. "To so pač te stvari, ki so staršem prisrčne, drugim ljudem pa je verjetno nadležno," je še dejala Joliejeva.

Nadležno naj bi bilo tudi Shilohini babici, Pittovi mami Jane, ki je kljub Angelinini nejevolji deklici dolgo vztrajno kupovala dekliške obleke. Liberalna Angelina tudi sicer ni ravno na isti frekvenci z Jane Pitt, ki ne skriva, da voli republikance in nasprotuje istospolnim porokam.

Strokovnjaki o krizi spolne identitete
O Shilohini navadi so se razpisali številni mediji in spletni uporabniki (večina jih meni, da starši ne bi smeli Shiloh dovoliti čisto vseh "otroških muh"), v Telegraphu pa so celo spisali daljši esej na temo spolne identitete pri otrocih in v ta namen po mnenju vprašali vrsto strokovnjakov. Nekateri menijo, da gre za poskus pritegovanja pozornosti, drugi, da gre za prehodno obdobje, spet tretji, da gre za znake povsem resne krize spolne identitete, ki ne bo izginila.

V Stiru, ameriškem starševskem blogu, pa so na to temo zapisali: "Angelino bi morali hvaliti, ker dovoli Shiloh, da je Shiloh, in se požvižga na to, kaj imajo na to temo povedati mediji ali kdor koli drug. /.../ Stvari se spreminjajo. Brangelina pomaga pri napredovanju spolne identifikacije, ko zavrača sprejemati tradicionalne po spolih ločene obleke. Vsa čast njima - in Shiloh, ker je videti naravnost ljubko."

Starševsko odločitev zvezdniškega para pozdravlja tudi znani bloger Perez Hilton, ki svoje homoseksualnosti ne skriva: "Vsa čast Brangelini, ker gojita ljubeče in sprejemajoče okolje, v katerem se lahko otrok svobodno izraža brez obsojanj! Tudi če Angelina ne dobi oskarja, imata z Bradom dobre možnosti, da osvojita nagrado za starše leta."