Maria Conchito Alonso je Penna napadla na oddelku American Airlinesa za izgubljeno prtljago. Foto: Reuters
Maria Conchito Alonso je Penna napadla na oddelku American Airlinesa za izgubljeno prtljago. Foto: Reuters

Leta 2010 je 54-letna igralka napisala odprto pismo, v katerem je ostro kritizirala Penna zaradi njegove podpore venezuelskemu socialističnemu predsedniku Hugu Chavezu. Penn je pohvalil Chaveza zaradi njegove pomoči Haitiju. S Chavezom se je 51-letni oskarjevec tudi zasebno sestal leta 2007 v Venezueli.
V letu dni se strasti med igralcema, ki sta uprizorila zelo vroč prizor davnega leta 1988 v policijski drami Barve, očitno še niso pomirile.
V nedeljo sta namreč na losangeleškem letališču LAX vsem na očeh uprizorila pravo tekmo v kričanju. Kasneje je Maria v intervjuju za radio WMAL razkrila, da je Pennu dejala, da je komunist, on pa je njej vrnil, da je prasica. "Zato sem mu rekla, ti pa si komunistična rit! Ali je fino živeti tako, kakor živiš ti kot komunist?" je povedala Alonsova.

Po njenih besedah je prizor opazovalo okoli 60 šokiranih ljudi: "Moja mama je hotela zaploskati, a ni mogla, ker je bila v invalidskem vozičku in je v naročju držala psička."

Ob tem je za WMAL še priznala, da se želi opravičiti Seanu Pennu, ker ga je označila za rit. "Je inteligenten moški. A če mi nekdo reče, da sem prasica, ne bom nastavila drugega lica. Ne obžalujem pa, da sem ga označila za komunista."

Penn je po drugi strani povedal, da je med incidentom vedel le, da ga "sovražna ženska nesmiselno graja": "Nisem se zavedal, da je šlo za tisto igralko. Mislim, da sem enkrat delal z njo. A je zdaj videti povsem drugačna."