Mladoporočenca Stephen Fry in Elliot Spencer. Foto: twitter Stephen Fry
Mladoporočenca Stephen Fry in Elliot Spencer. Foto: twitter Stephen Fry
Oscar Wilde kot priča. Foto: twitter Stephen Fry

57-letni Fry, ki ni nikoli skrival svoje spolne usmerjenosti, zavzema se za enakost gejev, je novico razkril prek Twitterja. Objavil je fotografijo, na kateri njegov 30 let mlajši življenjski partner drži pisalo v roki in podpisuje matično knjigo, Stephen pa ga z nasmeškom gleda. "Z Elliotom Spencerjem sva v sobo vstopila kot dve osebi, podpisala sva knjigo in sobo zapuščava kot eno. Čudovito."

Podrobnosti glede poroke Stephen in Elliot nista želela razkriti, igralec je objavil še eno fotografij, h kateri je pripisal, da jima je na poročni dan ob strani stal "mini" Oscar Wilde (igračka v obliki slavnega pisatelja).

Mladoporočencema sta prek Twitterja čestitala britanski igralec Hugh Laurie, pa tudi slavna kuharica Nigella Lawson.

Par je dahnil da v Stephenovem domačem kraju Derehamu v okrožju Norfolk, kjer sta 23. decembra predala zahtevek za poroko. Hitra poroka je presenetila mnoge, saj je Fryjev predstavnik izjavil, da je Stephen polno zaseden in da poroke ne gre pričakovati kmalu. Elliott in Stephen, ki sta v zvezi od lanskega poletja, bi se sicer morala poročiti v enem letu, ko bi potekla prijava, a sta si večno zvestobo odločila priseči veliko prej.

To je prvi zakon za igralca, predtem so ga povezovali z igralcem Stevenom Webbom in prodajalcem Danielom Cohenom.

Neimenovani vir je za Sun povedal, da je Spencer Fryju, ki so mu pred 20 leti diagnosticirali bipolarno motnjo, leta 2012 je celo skušal narediti samomor, vrnil nasmešek na obraz in voljo do življenja.