Chuck Norris 10. marca praznuje svoj rojstni dan. Letos je upihnil že 73. svečko. Foto: EPA
Chuck Norris 10. marca praznuje svoj rojstni dan. Letos je upihnil že 73. svečko. Foto: EPA

CBS-ova serija se je po osmih sezonah in več kot 200 epizodah v ZDA iztekla že leta 2001, toda nadaljevanko, ki je imela v svojih najboljših časih 20 milijonov gledalcev, še vedno predvajajo na številnih televizijskih postajah.

Tudi v svojih več kot 30 filmih Norris ni kaj dosti odstopal od smernic, ki jih je zastavil ranger Walker: bil je utelešenje pravice in zakona, ki vedno naredi, kar je prav, tudi če to pomeni (in po navadi pomeni) koga pošteno zmrcvariti.

Mojster karateja
Njegovo pravo ime je Carlos Ray Norris, rodil se je 10. 3. 1940 v Oklahomi, v njem pa se pretaka indijanska in irska kri. Svoje otroštvo je opisal kot ne preveč srečno, saj je bil njegov oče alkoholik, z njegovo mamo pa sta se ločila, ko je imel 16 let. Bil je povprečen v šoli, sramežljiv in še niti senca mojstra borilnih veščin, pravzaprav se ni preveč rad ukvarjal s športom. V šoli ni bil najbolj priljubljen med vrstniki, številni so se tudi norčevali iz njega, takrat pa se še ni znal postaviti zase.

Po končani srednji šoli je odšel v vojsko, v kateri se je seznanil z borilnimi veščinami in se nad njimi navdušil. Po vrnitvi domov je začel poučevati karate, kmalu pa je postal lastnik številnih šol, kjer je mlade učil borilnih veščin. Profesionalno se je s karatejem začel ukvarjati leta 1964, svoj prvi boj je izgubil, a je že čez dve leti postal skoraj nepremagljiv. Leta 1968 je postal svetovni prvak v karateju, premagal ga ni nihče, in sicer vse do leta 1974, ko se je upokojil.

Zagrizen republikanec
Mojster borilnih veščin je tudi avtor številnih krščanskih knjig, tudi sam živi po načelih, ki jih opisuje Sveto pismo. Je tudi politično zelo ozaveščen, saj je s svojo prepoznavnostjo pomagal marsikateremu republikanskemu kandidatu, ki se poteguje za predsedniški položaj v Ameriki. Nazadnje se je nadvse goreče postavil na Romneyjevo stran, saj je na YouTubu objavil videoposnetek, v katerem je prepričeval Američane, da bi nov štiriletni mandat Obame prinesel "tisoč let teme". "Če se ozremo v zgodovino, lahko vidimo, da sta naša dežela in svoboda napadeni. Zdaj smo na prelomni točki in prav lahko se zgodi, da bo država, ki jo poznamo, izginila za vedno, če ne bomo spremenili smeri," je opozoril Norris.

Chuck Norris je tako hiter ...
"Resnice" o Chucku Norrisu so se na medmrežju prvič pojavile leta 2005, nato pa hitro postale svetovna uspešnica. So "živ organizem", saj vsak dan nastajajo nove in nove. Nekaj smo jih spodaj priložili tudi mi.

Teorija evolucije ne obstaja. Obstaja samo spisek bitij, ki jim Chuck Norris pusti živeti.

Chuck Norrica je pičila kobra. Po dveh tednih mučenja … je kobra umrla.

Chuck Norris je tako hiter, da mu GPS govori v pretekliku.

Preden so izumili prenosni telefon, je imel Chuck Norris že dva neodgovorjena klica.

Chuck Norris ima rojstni dan 30. februarja.

Chuck Norris ne bo nikoli doživel srčnega napada. Njegovo srce ni dovolj pogumno, da bi ga napadlo.

Chuck Norris je edini človek, ki je preživel splav svoje matere.

Chuck Norris lahko vrže trojko iz prostega meta.

Chuck Norris je hitrejši od sekunde za pol ure.

Kako Chuck Norris dela sklece? Zemljo odriva od sebe.

Koliko sklec lahko naredi Chuck Norrris? Vse.

Kako se meri srčni utrip Chucka Norrisa? Po Richterjevi lestvici.

Chuck Norris je preštel do nešteto - in to dvakrat.

Chuck Norris je mrtev že 10 let. Ampak se mu smrt ne upa približati, da bi mu to povedala.

Chuck Norris je edini, ki se lahko podpiše na zvočni zid.

Chuck Norris je s polnim revolverjem igral rusko ruleto - in zmagal.

Bog je hotel ustvariti svet v 10 dneh. Chuck Norris mu je dal šest dni časa.

Chuck Norris lahko deli z ničlo.

Na Kitajskem je obstajala legenda: Zmaj bo rodil človeka, ki bo odrastel in premagal zlo na svetu. Ta človek ni Chuck Norris. Chuck Norris je ubil tega človeka.

Američani so se leta 1945 odločali: naj na Japonsko vržejo atomsko bombo ali naj pošljejo Chucka Norrisa? Odločili so se za bolj humano možnost.

Chuck Norris je že bil na Marsu. Zato tam ni sledov življenja.

Otroci nosijo pižamo z likom Supermana. Superman nosi pižamo z likom Chucka Norrisa.

Ko Chuck Norris reže čebulo, ne joka on – ampak čebula.

Kaj je to – videti je kot piščanec, diši kot piščanec, okus ima kot piščanec? Če Chuck Norris reče, da je to govedina – potem je to govedina.