Želi si, da bi v mladosti več pozornosti posvečal zdravju. Foto: Reuters
Želi si, da bi v mladosti več pozornosti posvečal zdravju. Foto: Reuters

"Sem del lene ameriške generacije, ki se v življenju ni ozirala na nič, nato pa je v zrelih letih ugotovila, da to nosi resne posledice," je dejal v intervjuju za Radio Times. "Saj ste me videli v prejšnjih filmih. Bil sem precej okrogel in tudi malo neumen, ker nisem skrbel za svoje zdravje."

Najprej je poskušal spremeniti prehrano, a izkazalo se je, da to ne bo dovolj. "Upal sem, da se bom bolezni lahko izognil zgolj s tem, da več ne bom jedel hitre hrane," je dodal.

Z diagnozo se je sprijaznil
"Zdravnica mi je na enem izmed pregledov dejala, da bi se bolezni lahko znebil, če bi ponovno tehtal toliko kot v srednji šoli. Moj odgovor je bil povsem enostaven - torej jo bom enostavno moral sprejeti, saj močno dvomim, da mi takšna sprememba lahko uspe."

Občinstvu na BFI-jevem filmskem festivalu v Londonu je 59-letni zvezdnik razložil še, da od zdaj naprej več ne bo pripravljen spreminjati telesne teže zgolj zaradi filmskih vlog. "Pogovarjal sem se s številnimi igralci, ki so to že storili in nihče izmed njih si tega nikoli več ne bi želel ponoviti," poroča E!News.