Izraelska predstavnica Doron Matalon si je tako želela fotografije z libanonsko predstavnico Saly Greige, da jo je
Izraelska predstavnica Doron Matalon si je tako želela fotografije z libanonsko predstavnico Saly Greige, da jo je "napadla" in s svojim mobilnikom posnela selfija. Foto: Instagram

na kateri je ob Slovenki Urški Bračko tudi mis Izraela.

Manj kot teden dni še loči tekmovalke za mis Universe do sklepne prireditve, na kateri bo okronana nova lepotna kraljica. Dekleta se na finalni večer vneto pripravljajo, se na različnih tekmovanjih potegujejo za uvrstitev med najboljše, vmes pa najdejo tudi čas za druženje in zabavo. A tudi takrat se rado kaj zalomi.

Grožnje z odvzemom krone
Izraelska lepotica Doron Matalon se verjetno ni zavedala, kaj bo povzročila s povsem nedolžno potezo - na Instagramu je namreč objavila fotografijo, na kateri pozira s predstavnicami Slovenije, Urško Bračko, Libanona, Saly Greige, in Japonske, Keiko Cuji. Libanonski odziv na fotografijo rojakinje s predstavnico Izraela, torej države, s katero so uradno v vojni, je bil precej buren: med drugim so od organizatorjev tekmovanja za libanonsko predstavnico na tekmovanju za Miss Universe zahtevali, naj Saly Greige zaradi druženja s sovražnico za kazen odvzamejo krono.

Greigejeva se brani, da se je od trenutka, ko je pripotovala v Miami, kjer se dekleta pripravljajo na tekmovanje, izraelski predstavnici dosledno izogibala: "Nisem želela, da bi me z njo fotografirali, izogibala sem se vsakršnim stikom z njo." A Doron Matalon to ni ustavilo, trdi Greigejeva: "Kljub temu me je večkrat nadlegovala in prosila, da bi se fotografirali skupaj."

Na koncu se je, ker ji ni uspelo zlepa, odločila, da bo poskusila "na silo". "V trenutku, ko smo se z mis Japonske in mis Slovenije fotografirale, je k nam priskočila mis Izraela in posnela selfija, nato pa ga naložila na družbena omrežja," je dogodek svojim rojakom hitela pojasnjevati Libanonka.

Čeprav Greigejeva na sami fotografiji ni videti preveč jezna zaradi Izraelkinega "fotonapada", njeno pojasnilo ni tako nenavadno - sploh, če upoštevamo dejstvo, da sta Libanon in Izrael po 34-dnevni vojni leta 2006 sicer dosegli premierje, a vojne uradno nista končali, da velja v Libanonu embargo na izraelske izdelke in da je med drugim za potovanje v Izrael zagrožena zaporna kazen.