Adlingtonova se je s profesionalnim plavanjem prenehala ukvarjati februarja. Foto: EPA
Adlingtonova se je s profesionalnim plavanjem prenehala ukvarjati februarja. Foto: EPA
Rebecca Adlington
Britanka je v svoji plavalni karieri osvojila dve zlati in dve bronasti olimpijski medalji. Foto: EPA
Ryan Lochte
Lochte je v začetku leta dobil resničnostni šov z naslovom, Kaj bi storil Ryan Lochte? Foto: EPA

Plavalka, ki je tekmovalne bazene zapustila februarja, si je po poročanju britanskih medijev izpogajala okoli 95.000 evrov za nastop v trinajstih epizodah serije, ki prihajajo na male zaslone 17. novembra. "Becky je mlada in zelo motivirana, da se bo spravila od tam. Ko se nehaš profesionalno ukvarjati s športom, ves čas iščeš nove izzive. Tekmovalni ljudje se ne 'izključijo', ko je konec igre," je dejal vir za britanski Sun.

Njena odločitev, da se spusti v resničnostni šov, kjer znane osebnosti pristanejo v džungli in se bojujejo za svoje preživetje, je prišla nekaj mesecev za tem, ko je javno priznala, da se ne bi nikoli preizkusila v tovrstnem šovu. "Slabo prenašam plazeča bitja in ne bi mogla jesti stvari, ki jih jedo v džungli," je dejala.

Dobitnica dveh olimpijskih bronastih medalj, ki si jih je priplavala v Londonu 2012 in dveh zlatih iz olimpijskih iger v Pekingu, velja na Otoku za precej izpostavljeno osebnost. Poleti so po objavi njene fotografije na družabnem omrežju Twitter, da uživa večer zunaj, nepridipravi vlomili v njen dom (policija je domnevala, da je to sprožila prav objava njene fotografije) in plavalka se je zbala, da so ji ukradli medalje. "Ko sem slišala, da so medalje na varnem, sem se oddahnila, ker sem toliko truda vložila v to, da sem jih osvojila," je dejala 24-letna plavalka za Daily Mail.

Vlomilci so takrat odpeljali audi njenega zaročenca Harryja Needsa - tudi nekdanjega plavalca. Par se je zaročil dve leti po tem, ko sta se začela sestajati. Usodni "da" pa sta dahnila marca letos. A Adlingtonova še preteklo leto ni verjela v njuno poroko. "Šteje samo 20 let. Če mu kdaj omenim poroko, bo verjetno rekel: 'Saj sem še otrok.'"