Evans je za Top Gear podpisal triletno pogodbo, prvo oddajo pa bodo začeli snemati že čez nekaj tednov. Foto: Reuters
Evans je za Top Gear podpisal triletno pogodbo, prvo oddajo pa bodo začeli snemati že čez nekaj tednov. Foto: Reuters

49-letni radijski in televizijski voditelj je sicer do nedavnega vztrajno zanikal sodelovanje pri zabavni avtomobilistični oddaji, včeraj pa je prek Twitterja sporočil, da je dobil novo službo: "Prvi tvit kot voditelj oddaje Top Gear. Rad bi povedal, da so Jeremy, Richard in James veličastni. In NE ne zapuščam oddaje Breakfast Show na R2."

S temi besedami se je poklonil trem nekdanjim voditeljem Jeremyju Clarksonu, Jamesu Mayu in Richardu Hammondu, ki so oddajo vodili od leta 2002 do marca letos, ko je generalni direktor BBC-ja Anthony Hall zaradi fizičnega obračuna s producentom odpustil najbolj razvpitega voditelja oddaje Clarksona. May in Hammond ter producent Andy Wilman so po tem incidentu zavrnili nadaljnje sodelovanje pri oddaji oziroma so svoje sodelovanje pogojevali z vrnitvijo Clarksona.

Na BBC-ju se niso uklonili njihovim zahtevam in so raje poiskali novega voditelja, ki pa bo imel težko nalogo, saj ga bodo oboževalci oddaje brez dvoma primerjali z Jeremyjem. Evans je sicer dober prijatelj Clarksona, velik avtomobilski navdušenec in oboževalec Top Geara, tako je v oddaji tudi večkrat sodeloval kot gost. Ti razlogi so bili dovolj očitni, da so ga pri BBC-ju, kjer sicer trenutno na Radiu 2 vodi oddajo One Show, povabili k Top Gearu, Chris pa se je odzval z navdušenjem. "Obljubim, da bom spoštoval preteklost oddaje in jo peljal naprej," je obljubil gledalcem.

Pred Evansom se je govorilo o različnih imenih, ki bi lahko zasedla Clarksonov stolček. Maja je v javnosti zakrožila novica, da naj bi voditeljsko trojico oddaje Top Gear zamenjali manekenka Jodie Kidd, igralec Philip Glenister in motorist Guy Martin. Sodelovanja z njimi pri BBC-ju niso komentirali, vendar je mogoče, da se bodo pridružili Evansu, saj tudi Clarkson oddaje ni vodil sam.