Jamie Dornan bo nastopil v vlogi Christiana Greya. Foto: Calvin Klein
Jamie Dornan bo nastopil v vlogi Christiana Greya. Foto: Calvin Klein
Charlie Hunnam
Charlie Hunnam je odstopil pred dvema tednoma. Foto: EPA

Igralec, ki ga trenutno lahko gledate v britanski TV-seriji The Fall v vlogi serijskega morilca Paula Spectorja, v seriji Once upon a time pa nastopa v vlogi šerifa Grahama Humberta, se je ves čas omenjal kot eden najožjih kandidatov za vlogo privlačnega bogataša in obsedenca s seksom. Na avdiciji naj bi kemija med Dornanom in Dakoto Johnson, ki bo upodobila glavno žensko junakinjo, bila zelo dobra, tako da so producenti prepričani o svoji drugi izbiri.

Jamie se bo tako kmalu začel pripravljati na največjo vlogo v svoji igralski karieri, če bo vsaj približno tako uspešen, kot je bil v modnih vodah - bil je obraz najbolj znanih modnih znamk, kot so Calvin Klein, Dolce & Gabanna, Burberry, Dior -, pa se mu obeta lep uspeh. Jamie je dve leti bil v ljubezenski zvezi z britansko igralko Keiro Knightley, povezovali pa so ga tudi s Kate Moss.

Aprila 2013 se je poročil z britansko igralko in pevko Amelio Warner, junija pa sta sporočila, da pričakujeta svojega prvega otroka.

Protest oboževalcev
Snemanje trilogije Petdeset odtenkov sive, prihajajočemu filmu pa radi rečejo "pornič za mamice", je še pred samim začetkom sprožilo protest med več kot 20.000 oboževalci. Ogorčeni oboževalci namreč niso bili zadovoljni, da bosta v vlogi glavnih junakov nastopila Dakota Johnson in Charlie Hunnam. Ta je pred dvema tednoma odstopil od projekta, uradno zaradi prezasedenosti, neuradno pa zaradi mizernega plačila, tako da so oboževalci dosegli manjšo zmago. Oboževalci bi raje v filmski različici knjižne uspešnice videli Alexis Bledel in Matta Bomerja, kako pa jim je všeč izbira Jamieja Dornana, pa še ni znano.

Knjižna uspešnica pripoveduje o študentki književnosti Anastasii Steele, ki opravi intervju z uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Ta se ji zdi privlačen, vendar ji obenem vzbuja strah.

Filmska priredba 50 odtenkov sive v kinematografe prihaja šele čez slabo leto dni, 1. avgusta 2014.