Pink se je slekla v dober namen. Foto: Facebook PETA
Pink se je slekla v dober namen. Foto: Facebook PETA

Newyorški Times Square je poln elektronskih zaslonov, na katerih se vrtijo takšni in drugačni oglasi, najnovejši pa izstopa zaradi gole Pink.

35-letna pevka s pravim imenom Alecia Moore je zadnja v nizu zvezdnic, ki so se slekle za Peto, vsi skupaj pa svetu sporočajo, da so "raje goli kot v krznu".

Na fotografiji pevka sedi gola na tleh in "objema svoja kolena", sporoča pa, naj se počutimo udobno v svoji koži in pustimo živalim, da obdržijo svojo.

Pevka je za Us Weekly povedala, zakaj se je pridružila kampanji za prepoved krzna: "Živali se ne pretvarjajo in ne skrivajo svojih čustev, poleg tega pa so najzvestejša in najčistejša bitja na Zemlji."

Pink je obenem priznala, da je v preteklosti nosila krzno, ampak to danes obžaluje: "Rada bi rekla, da nisem nikoli nosila krzna, ampak na žalost sem v življenju šla skozi sebično fazo in sem krzno nosila ob nekaj priložnostih. Ampak k sreči sem uvidela svojo zmoto in zdaj to bojkotiram. Želela bi, da bi vsakega prisilili v to, da vidi grozote, skozi katere morajo živali zaradi modnih smernic. Upam, da bo tiste, ki nosijo krzno, ista žival, ki jo nosijo na hrbtu, ugriznila v zadnjico."

V preteklosti je Peta (People for the ethical treatment of animals - Ljudje za etično ravnanje z živalmi) za svoje akcije privabila imena, kot so Alicia Silverstone, Christy Turlington, Charlize Theron, Dennis Rodman, Paul McCartney, Alyssa Milano, Amanda Beard, Eva Mendes, Wendy Williams, Olivio Munn, Elisabetto Canalis ...

Peta ima dolgoletne izkušnje pri opozarjanju javnosti na svoja načela, ki vključujejo najširšo zaščito živali - od spodbujanja vegetarijanstva, prepovedi krzna, poskusov na živalih do izkoriščanja živali za cirkuške nastope in za odločanje za živali iz zavetišč.