Victoria bo predstavljala glas žensk iz Afrike. Foto: EPA
Victoria bo predstavljala glas žensk iz Afrike. Foto: EPA

"Naredila bom vse, kar je v moji moči, da povečam ozaveščenost. Tega sem se lotila s strastjo. Pred kratkim sem obiskala Južno Afriko in zgodbe tamkajšnjih žensk so se me dotaknile. Ko sem se vrnila domov, sem vedela, da moram nekaj storiti," je povedala nekdanja članica skupine Spice Girls.

Victoria je nastopila na tiskovni konferenci agencije Združenih narodov v New Yorku in tako zamudila odprtje svoje nove trgovine v Londonu. Gre za prvi butik, v katerem bodo prodajali njene kreacije, ki so bile do zdaj dostopne le prek spletne trgovine.

Zvezdnica sicer že vrsto let podpira fundacijo Eltona Johna za boj proti aidsu, v sklopu katere je pripravila tudi nekaj razprodaj svojih oblačil, izkupiček prodaje pa je šel v dobrodelne namene.

Obisk Afrike jo je še dodatno spodbudil k udejstvovanju. "Otroci se ne bi smeli roditi okuženi z virusom HIV, in to lahko ustavimo. Skoraj nam je že uspelo in ne smemo obupati," je povedala Vic in dodala: "Za svoje otroke bi storila vse in menim, da ima vsaka ženska pravico do zdravja in pravico do tega, da svojim otrokom omogoči zdravo prihodnost."

Priznala je tudi, da je potrebovala kar 40 let, da je spoznala, da je to njena odgovornost: "Ljudje mi očitno prisluhnejo, zato lahko svetu govorim v imenu teh žensk."