Madonnin oglas za Pepsi je bil sprva dobro sprejet, ko pa so ga ljudje začeli povezovati z videospotom Like a Prayer, je to pomenilo njegov konec. Foto: Youtube
Madonnin oglas za Pepsi je bil sprva dobro sprejet, ko pa so ga ljudje začeli povezovati z videospotom Like a Prayer, je to pomenilo njegov konec. Foto: Youtube

Četrt stoletja namreč praznuje oglas za Pepsi, za katerega je januarja 1989 podpisala pet milijonov dolarjev vredno pogodbo, reklama pa je bila premierno predvajana 2. marca med priljubljeno humoristično serijo The Cosby Show.

Dvominutni televizijski oglas je nosil naslov Zaželi si željo, prikazoval pa je Madonno, ki gleda črno-beli domači videoposnetek praznovanja svojega osmega rojstnega dne, ti prizori pa so se menjavali s tistimi, ko kot že odrasla pevka pleše na ulici in v cerkvi prepeva gospele s cerkvenim pevskim zborom.

S tem oglasom pa je kontroverzna pevka predstavila tudi svojo novo skladbo Like a Prayer, paradno pesem njenega četrtega studijskega albuma, ki je takrat naletela na predvsem pozitivne odzive.

Oglas umaknjen, pesem postala uspešnica
Toda ko je prihodnji dan na MTV-ju predstavila še uradni videospot za to pesem, se je sprožil pravi pogrom. Sestavljali so ga namreč tudi prizori gorečih križev, stigme in zapeljevanja svetnika, ki so pošteno razburili številne vernike, so zapisali pri Peoplu.

Ti pa so posledično seveda predvidevali, da je tudi to del Pepsijevega oglasa, zato so zahtevali njegov umik in pri tem tudi uspeli. "Kadar imaš oglas, ki ljudi tako zmede in razburi, je edino logično, da se ga neha predvajati," so takrat pojasnili pri Pepsiju.

Toda kljub vsemu od Madonne niso zahtevali denarja nazaj, velik uspeh pa je vseeno doživela tudi skladba sama - Like a Prayer je namreč tisto pomlad kar tri tedne kraljevala na samem vrhu Billboardove lestvice 100 najbolj vročih pesmi.


V priloženih posnetkih si lahko Pepsijev oglas in videospot za pesem Like a Prayer tudi ogledate.