Kraljica Madonna. Foto: EPA
Kraljica Madonna. Foto: EPA
27-letna Lady Gaga se svoji starejši kolegici ni mogla niti približati. Foto: EPA

Kot razkriva vsakoletni Forbesov seznam 25 najbolje plačanih glasbenikov, je Madonna med junijem lani in junijem letos zaslužila 125 milijonov dolarjev, kar je kar 45 milijonov več od drugouvrščene Lady Gaga (80 milijonov). Sledijo veteranski rockerji Bon Jovi (79 milijonov), zvezdnik countryja Toby Keith (65 milijonov) in britanski melodični rockerji Coldplay (64 milijonov).

Za svoje lanske milijone se lahko Madonna zahvali predvsem izjemno uspešni koncertni turneji MDNA, katere končni izkupiček je bil 305 milijonov. Kar nekaj je zaslužila tudi s prodajo koncertnih majic in drugih artiklov, svojo linijo oblačil in s parfumom.
"Madonna se je izkazala za vredno svojega vzdevka: Materialno dekle (Material Girl, njena velika uspešnica, op. a.) se je nadvse prepričljivo uvrstila na vrh našega seznama," so zapisali pri Forbesu.

Največ služijo s koncerti
Tudi Lady Gaga in Bon Jovi so večino zaslužili s koncertnimi turnejami. Gagina turneja je iztržila 168 milijonov, preden je bila predčasno končana zaradi pevkine poškodbe kolka.
In čeprav so turneje daleč najbolj dobičkonosne, pa ima kar nekaj glasbenikov na seznamu druge pomembne vire dohodkov - raper in glasbeni mogotec Sean "Diddy" Combs je tako pristal na 11. mestu s 50 milijoni, od katerih je večino zaslužil s svojo pogodbo z vodko Ciroc.

Forbes je seznam sestavil z oceno dobička v enem letu, pri čemer so uporabili podatke strani Pollstar, organizacije RIAA in sistema Nielsen SoundScan. Revija se je tudi posvetovala z glasbenimi pravniki, menedžerji in nekaterimi glasbeniki.