ZDA in Kitajska sta največji tržišči za preprodajo slonovine. Foto: Youtube
ZDA in Kitajska sta največji tržišči za preprodajo slonovine. Foto: Youtube

posnel videoposnetek, v katerem z razstrelivom razstreli slonov okel. S tem je pozval divje lovce, naj nehajo zaradi slonovine loviti teh mogočnih živali.

"Enkrat za vselej se znebimo povpraševanja," reče slavni akcijski igralec, ki na posnetku stoji pred vojaškim vozilom in nosi sončna očala. Nato na slonov okel namesti razstrelivo in pritisne na sprožilec, da ga raznese. Okel je za snemanje nekdanjemu guvernerju Kalifornije podaril losangeleški živalski vrt, od koder so tudi sporočili, da je letos osem držav, med njimi Kitajska, ZDA in nekaj afriških držav javno uničilo več kot 42 ton nezakonite slonovine.

Divji lovci so v preteklih letih zaradi oklov ubili že na desettisoče teh največjih kopenskih živali, saj povpraševanje po slonovini narašča, sploh na Kitajskem. Septembra so se ZDA in Kitajska, ki sta dve največji tržišči za preprodajo slonovih oklov, sicer dogovorile, da do skupaj skušale doseči popolno prepoved trgovine s slonovino.

"Zelo smo hvaležni, da se je Arnold Schwarzenegger pridružil kampanji '96 Elephants' (96 slonov) in želimo si, da bi s pomočjo njegovih oboževalcev, ki jih ima po vsem svetu, ustavili ubijanje, trgovanje in povpraševanje po slonovini," pa so sporočili iz WCS-ja, ki ima sedež v živalskem vrtu v Bronxu.